Op pad met de Wijkhelden

In Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen gaan veel Wijkhelden elke week op pad om zwerfafval in hun buurt op te ruimen. Zo ook Wijkheld Fieke uit Weurt, kinderburgemeester Quinty en wethouder Piet de Klein. Samen ruimden ze zwerfafval op. Bekijk hun avontuur in de video.

Uitgeschreven tekst video

Piet = wethouder Piet de Klein
Quinty = kinderburgemeester Quinty de Bruijn
Fieke = Wijkheld Fieke

MUZIEK

(Intro, wit scherm met logo gemeente Beuningen, titel: Op pad met de Wijkhelden)

(Dronebeelden van Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt)

(Quinty) Wijkhelden houden samen hun buurt schoon. Samen of alleen gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen. In een schone buurt wordt minder snel nieuw afval in een openbare ruimte gegooid. Het is dus super goed om je als Wijkheld in te zetten voor een schone buurt.

(Fieke rent van de trap af, ze pakt haar emmer en knijper, ze doet haar jas aan, ze maakt de deur open en loopt naar buiten)

(Quinty) Samen met Wijkheld Fieke en wethouder Piet de Klein, ga ik, kinderburgemeester Quinty, in Weurt op pad om zwerfafval op te ruimen.

(Quinty, Piet en Fieke ontmoeten elkaar en gaan beginnen aan de route om zwerfafval op te ruimen)

(Piet) Hoi Quinty!
(Quinty) Hoi!
(Piet) Hoi Fieke, leuk! Wij gaan met z'n drieën vanmiddag zwerfafval opruimen. Zijn jullie er klaar voor dames?
(Quinty) Ja!
(Piet) Quinty, Fieke?
(Fieke) Ja!
(Piet) Dan gaan we nou op pad, zullen we gaan?
(Quinty) Ja.
(Piet) Nou kom op dan!

(Allen bezig om zwerfafval op te ruimen, gevolgd door Quinty en Fieke lopend door de straat en Quinty vertelt)

We hebben al heel veel gevonden hé? Van zak snoep tot aan blikjes tot aan mondkapjes en heel veel sigarettenpeuken.

(Fieke zit op een bankje en vertelt)

Ik ben Wijkheld geworden, want ik vond het leuk om ook zo voor de dieren te zorgen. Ik ga elke twee weken met mijn moeder op pad naar afval.

(Allen bezig om zwerfafval op te ruimen, gevolgd door Quinty, ze staat in de straat en vertelt)

Ik loop mee als Wijkheld omdat ik het heel belangrijk vind dat natuurlijk het milieu schoon is, maar ook dat iedereen er bewust van is.

(Allen lopend over de straat, gevolgd door Piet, hij staat voor een wei en vertelt)

De Dar en de gemeente zorgen er natuurlijk samen voor dat de afvalbakken en het zwerfafval opgeruimd wordt vooral daar waar het zich verzamelt. En dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom kennen we ook de Wijkhelden bij ons in de gemeente. Wijkhelden dat zijn jonge en oude mensen die ervoor zorgen dat het in hun eigen buurt het mooi schoon en opgeruimd blijft. In Beuningen kennen we ongeveer 500 wijkhelden. Een deel daarvan, dat komt uit groep 3 tot groep 8 van de basisscholen. Wat dat betreft ben ik dus heel trots op onze Wijkhelden in de gemeente Beuningen wat ik net al zei, 500 stuks, dus toppie.

(Allen bezig om zwerfafval op te ruimen, gevolgd door Piet, Quinty en Fieke. Ze doen de Wijkhelden Speurtocht)

(Piet) Jullie kennen de Wijkhelden speurtocht al. Daarbij zitten allerlei vragen, dus heb ik voor jou een vraag, Fieke. Ja. Hoe lang duurt het voordat een appelklokhuis is vergaan, Fieke? A, B of C?

(Fieke) B.
(Piet) Veertien dagen. Goed zo!

(Allen bezig om zwerfafval op te ruimen, gevolgd door Quinty en zij vertelt)

Ik vond het vandaag heel gezellig en ik had ook niet verwacht dat we zoveel hadden opgehaald aan afval, dus ik ben ook wel heel blij dat we het een stukje schoner hebben gemaakt.

(Allen doen de Wijkhelden Speurtocht, gevolgd door Piet en hij vertelt)

Ik moet zeggen, ik vond het een hele leuke spontane middag en ik denk dat ik, als straks wat meer vrije tijd heb, eens wat vaker met Fieke en Quinty op pad ga, lijkt me leuk.

(De emmers worden omgegooid en in de ondergrondse container afgevoerd, gevolgd door Piet, Quinty en Fieke. Ze staan in de straat en vertellen om de beurt)

(Fieke) Samen...
(Piet) houden wij...
(Quinty) onze buurt schoon.
(Allen) Doe jij ook mee?

(Dronebeeld van Weurt met afsluittekst)

Wil je ook Wijkheld worden? Meld je aan! www.wijk-helden.nl

MUZIEK

(Afsluiting, wit scherm met logo gemeente Beuningen)

Wijkhelden

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon. Samen of alleen gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen. In een schone buurt wordt minder snel nieuw afval in de openbare ruimte gegooid. Het is dus super goed dat mensen zich als Wijkheld in te zetten voor een schone buurt. En kinderen in de basisschoolleeftijd verdienen er ook nog eens een leuk zakcentje mee.

Week van de Helden in het afval en het groen

Van 7 tot en met 13 maart is het de Week van de Helden in het afval en het groen. Wijkhelden, heel erg bedankt voor jullie inzet! Ook Wijkheld worden? Meld u aan op www.wijk-helden.nl.