Wie volgt Quinty op als kinderburgemeester van gemeente Beuningen?

Vorige maand deden we een oproep aan kinderen uit de groepen 6 en 7 om zich aan te melden als kandidaat kinderburgemeester. We deden dat via alle basisscholen in onze gemeente en via onze social media kanalen. Er meldden zich 8 kandidaten aan. Vandaag presenteerden 4 van hen zich aan de jury. Op 7 juni maken we bekend wie Quinty opvolgt als kinderburgemeester.

Sterke kandidaten

En wat voor kandidaten! We werden aangenaam verrast door hun enthousiaste filmpjes en boodschappen. Wow wat een goede ideeën en tips hebben ze voor ons. Een eerste selectie maken uit deze 8 kanjers was dus lastig.

Presenteren voor de jury

Vandaag was het zover … van alle kinderen die zich aangemeld hadden, presenteerden 4 kandidaten zich voor een jury. Deze bestond uit kersverse wethouder Onderwijs Alwin Steeg, huidige kinderburgemeester Quinty, meester Menno Jeukens van bassischool de Wegwijzer, beleidsmedewerker Jeugd Youri Merkus en 8e-groeper Yalou van Woerkom.

Ilse van der Vooren, Guus Aalbers, Norsha Khalid en Siem Kregting vertelden in de raadszaal waarom nou juist zij DE kinderburgemeester van Beuningen moeten worden. De jury had het ook vandaag weer lastig met het kiezen van de nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Ze hebben dus even tijd nodig om de uitslag bekend te maken. Dinsdag 7 juni weten we wie komend schooljaar de nieuwe collega van burgemeester Bergman wordt en dus Quinty opvolgt. We houden je op de hoogte!