Steeds meer kindplekken in onze gemeente hebben een rookvrij (buiten-)terrein

Na een oproep van GGD Gelderland-Zuid, Iriszorg en ons als gemeente hebben veel locaties zich aangemeld om hun buitenterrein rookvrij te maken. Bezoekers van o.a. Kinderopvang de Cristallijn, Poppentheater Tingeling, Zwembad de Tuimelaar, Verloskundig Praktijk en Fysio de Hofstede worden vanaf 1 juni jl. gevraagd om hun sigaret elders te roken. Zij willen hiermee de kinderen op hun terrein beschermen tegen het schadelijke meeroken.

Zien roken, doet roken

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen.

Rookvrije Generatie

Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden jongeren in ons land verslaafd aan roken. Daarom is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Zo dragen rookvrije plekken bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Meer informatie

Wilt u ook een rookvrij terrein bij uw organisatie? Neem voor meer informatie contact op met Brechtje Bandell, GGD Gelderland-Zuid, bbandell@ggdgelderlandzuid.nl of kijk eens op www.rookvrijegeneratie.nl