Siem Kregting is de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Beuningen

Het was spannend dit lange weekend voor de 4 finalisten maar vandaag maakte burgemeester Daphne Bergman bij Siem in de klas bekend dat hij Quinty opvolgt als kinderburgemeester van gemeente Beuningen! Siem is dat het hele schooljaar 2022-2023.

Bekendmaking kinderburgemeester 2022

Siem start officieel na de zomervakantie maar er staan al wat werkzaamheden voor hem ingepland. Siem was blij verrast en er naar eigen zeggen sprakeloos van. “Ik had het een klein beetje verwacht en heel erg gehoopt. Toen ik iemand van de jury zag lopen en net de burgemeester mijn klas binnen zag komen wist ik dat ik het ben geworden.  Ik ben heel blij en heb er heel veel zin in.”

Siem zit nu nog in groep 7 van basisschool de Dromedaris in Beuningen. Volgend jaar dus een uitdagend en leuk jaar in groep 8 voor hem. Hij vertegenwoordigt dan de kinderen uit onze gemeente bij verschillende gelegenheden en gaat meerdere keren op pad met burgemeester Bergman en de wethouders. Op 12 juli wordt hij aan de gemeenteraad voorgesteld en neemt dan de ambtsketen van Quinty over. Op dat moment start zijn jaar als kinderburgemeester.

Acht aanmeldingen

Vorige maand deden we een oproep aan kinderen uit de groepen 6 en 7 uit gemeente Beuningen om zich aan te melden als kandidaat kinderburgemeester. Dit jaar deden wij dat als gemeente voor de tweede keer.

We deden de oproep via alle basisscholen in onze gemeente en via onze social media kanalen. Er meldden zich 8 kandidaten aan door middel van een filmpje. De jury werd aangenaam verrast door de enthousiaste filmpjes en goede ideeën over wat wij als gemeente voor kinderen (beter) kunnen doen. Een eerste selectie maken uit deze kanjers was dus lastig.

Vier kandidaten naar de finale

Afgelopen woensdag was het zover … van alle kinderen die zich aangemeld hadden, presenteerden 4 kandidaten zich voor een jury. Deze bestond uit kersverse wethouder Onderwijs Alwin Steeg, huidige kinderburgemeester Quinty, meester Menno Jeukens van bassischool de Wegwijzer, beleidsmedewerker Jeugd Youri Merkus en 8e-groeper Yalou van Woerkom.

Ilse van der Vooren, Guus Aalbers, Norsha Khalid en Siem Kregting vertelden in de raadszaal waarom nou juist zij DE kinderburgemeester van Beuningen moeten worden. De jury koos Siem als nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente.

Enkele woorden uit het juryrapport

  • Siem verraste ons met een geweldig en volledig filmpje. Daarin interviewde hij een kamerlid over een onderwerp waarvoor hij zich komend schooljaar hard wil maken: het tegengaan van pesten.
  • Siem presenteert zich goed.  Hij had zich heel erg goed voorbereid op het gesprek met de jury.
  • De jury denkt dat hij niet bang is om met onbekende mensen te praten en dat hij tussen de mensen durft te staan.

We wensen Siem heel veel plezier en een leerzaam (school)jaar toe. Wie weet ontmoet je hem in onze mooie gemeente.

Eerste interview

Direct na zijn benoeming werd Siem geïnterviewd door RN7. Dit ging hem goed af.