Rotonde Houtduiflaan – Burgemeester Geradtslaan weer geopend voor verkeer

De nieuwe rotonde Houtduiflaan – Burgemeester Geradtslaan ging op maandag 27 juni eind van de dag weer open voor verkeer. Het werk aan de rotonde is eerder klaar dan verwacht. De rotonde werd maandag al wandelend officieel geopend door wethouder Pascal Cobussen en buurtbewoners.

In 2021 richtten we de Houtduiflaan opnieuw in. De weg kreeg nieuw asfalt, veilige oversteekplaatsen en vrijliggende fietspaden. Ook verbeterden we de riolering die onder de straat ligt. Op de kruising met de Burgemeester Geradtslaan maakten we in het voorjaar van 2022 een rotonde. 

Wethouder Pascal Cobussen: “De werkzaamheden zouden eerst tot en met 15 juli duren, maar zijn twee weken eerder afgerond. Ondanks dat we later zijn gestart met de werkzaamheden aan de rotonde, zat de planning (en het weer) mee en zijn we eerder klaar. Dat is prettig, want er is veel van het geduld van de buurtbewoners en weggebruikers gevraagd.”

Veiliger 

Met de rotonde zorgen we dat het verkeer sneller en veiliger kan doorstromen op deze belangrijke ontsluitingsweg. Niet alleen de auto, maar ook fietsers kunnen straks gemakkelijker en veiliger doorfietsen, want op de rotonde hebben fietsers voorrang op gemotoriseerd verkeer. 

Rotonde op tijd klaar voor de Vierdaagse

De rotonde is ook op tijd klaar voor de doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse op woensdag 20 juli. Wethouder Pascal Cobussen opende daarom al lopend de rotonde samen met buurtbewoners. Zij mochten de rotonde alvast ‘inlopen’ voor de Vierdaagse. Daarna was er een drankje en iets lekker.