Eerste chalets noodopvang Beuningen aangekomen

De eerste drie chalets voor de Noodopvang Asdonck-terrein zijn woensdag 8 juni gearriveerd. Om 5.00 uur 's ochtends reed het speciale transport Beuningen binnen.

Omdat het Asdonck-terrein nog niet gereed is, worden de chalets eerst tijdelijk gestald op een perceel aan de Waardhuizenstraat. 
 

Wegafsluiting tijdens lossen

Tijdens het lossen wordt de Waardhuizenstraat tijdelijk afgesloten. Het gaat om het deel tussen de Van Heemstraweg en afslag naar de parkeerplaats van het gemeentehuis van Beuningen. Het lossen duurt ongeveer een uur per chalet. 

De overige chalets volgen de komende weken. Er komen in totaal 41 chalets op het Asdonck-terrein. Gezien de grote transportafstand is vooraf niet precies te bepalen hoe laat de transporten aankomen en de Waardhuizenstraat afgesloten zal zijn. 
 Aankomst chalets Asdonck-terrein 2
 

Voorbereidingen op schema

De voorbereidingen voor de noodopvang liggen nog steeds op schema. In de eerste week van juli worden de chalets ingericht. Op zaterdag 9 juli wordt een Open Dag gehouden op het Asdonck-terrein (meer informatie over deze Open Dag volgt nog via de speciale pagina Oekraïne op deze website). De eerste Oekraïense vluchtelingen nemen ongeveer half juli hun intrek.

 
Aankomst chalets Asdonck-terrein 1   
Fotografie: Inge Hondebrink 

Meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Beuningen vindt u op: www.beuningen.nl/oekraine