9 juli Open Dag Noodopvang Asdonck

Op zaterdag 9 juli van 13.00-15.00 uur is er een open dag op het Asdonck-terrein, het oude kermisterrein, aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Aanmelden voor de open dag is niet nodig.

Op dit moment worden er op het Asdonck-terrein 41 chalets geplaatst als noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zodra alle chalets geplaatst zijn, worden ze ingericht en aangesloten (gas, water, elektriciteit). Op het terrein komt ook een ruimte met een informatiepunt en een beheerder. Verder worden parkeerplaatsen en groenstroken aangelegd.

Inwoners van de gemeente Beuningen en andere belangstellenden zijn van harte welkom om op zaterdag 9 juli een kijkje te komen nemen op het terrein. De inrichting is dan nog niet helemaal af, maar er zijn wel twee chalets klaar voor bezichtiging.
En er is informatie te krijgen over wat de noodopvang precies inhoudt.

De noodopvang duurt maximaal 5 jaar. Met het opzetten van de noodopvang, sloot de crisisopvang in sporthal De Tinnegieter.

Asdonck terrein met eerste chalets
Het Asdonck-terrein in Beuningen. (Fotografie: Inge Hondebrink)

Crisisopvang De Tinnegieter gesloten

De crisisopvang in sportzaal De Tinnegieter is afgelopen weekend gesloten. De laatste vluchtelingen vertrokken zaterdag 25 juni naar opvanglocaties op andere plekken in het land.

De zaal wordt nu opgeruimd en schoongemaakt, zodat hij weer als sportzaal gebruikt kan worden door scholen en verenigingen. Spullen die gebruikt kunnen worden voor de noodopvang op het Asdonck-terrein worden zolang opgeslagen.

Meer informatie over opvang van vluchtelingen in Beuningen: beuningen.nl/oekraine

Of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.