Maak kans op Beuningse fotoplaten

Herinnert u zich de bibliobus nog? Of de start van de bouw van sporthal Jonkershof in Weurt? En anders midgetgolfbaan De Houtduif in Beuningen? Mooie herinneringen aan hoe de gemeente eruitzag in de jaren ‘80 en ‘90. Veel van deze plekken zien er nu heel anders uit. Fotoplaten van deze – en meer – plekken hangen binnenkort misschien wel bij u thuis aan de muur.

Op 1 juli 1980 werden de gemeente Beuningen en de voormalige gemeente Ewijk samengevoegd tot de gemeente Beuningen. Op 1 juli 2020 bestond de gemeente Beuningen 40 jaar. Voor het 40-jarig jubileum reisde een foto-expositie met fotoplaten uit 40-jaar gemeente Beuningen twee jaar lang door Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. Nu de platen terug zijn op het gemeentehuis geven we de fotoplaten graag weg aan inwoners.

Wat moet u doen?

  1. Bekijk in de fotogalerij foto’s van de platen. Bij elke afbeelding staat een jaartal, omschrijving van wat er te zien is en het formaat van de plaat. 
  2. Heeft u interesse in een van de platen? Geef dit aan via het formulier. Dit kan tot 1 september.
  3. Na 1 september inventariseren we alle reacties en verdelen we de fotoplaten. Bij meer geïnteresseerden per plaat loten we. Degenen die helaas naast de plaat grijpen, sturen we graag een kleinigheidje per post toe. Vul daarom in het formulier ook uw adresgegevens in.
  4. Op maandag 26 september tussen 18.00 en 19.00 uur kunnen de gelukkigen hun fotoplaat bij burgemeester Daphne Bergman ophalen in het gemeentehuis onder het genot van een Beunings Keitje.

Afgebeelde personen

We hebben ons best gedaan om de personen op de foto’s te achterhalen. Dit is niet bij elke foto gelukt. Weet u wie er op de foto’s staan? Laat dit dan weten via foto@beuningen.nl. Staat u op een van de foto’s en stelt u dit niet op prijs? Dan horen we dit ook graag.

Foto’s delen

Heeft u zelf nog oude foto’s van plekken of personen uit de gemeente die u wilt delen? Stuur deze foto’s naar foto@beuningen.nl. We horen ook graag uit welk jaar de foto komt, waar de foto gemaakt is, wie erop staan en wie de fotograaf is.