Koninklijke onderscheiding voor Henny Sackers

Op maandag 18 juli kreeg Vierdaagse marsleider Henny Sackers, inwoner van de gemeente Beuningen, een Koninklijke Onderscheiding.

Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje - Nassau. 

Wat een verrassing was het voor Henny. Hij dacht dat hij maandag om 12.00 uur op de Wedren moest zijn om de pers te woord te staan. Maar toen kwam daar opeens burgemeester Bruls binnen, samen met de familie van Henny en een groep genodigden die allemaal in het complot zaten. 

Burgemeester Bruls nam het woord en vertelde dat hij aan Henny een Koninklijke onderscheiding mocht uitreiken omdat Henny over een periode van meer dan 25 jaar een zeer grote bijdrage leverde aan de ontwikkeling en organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse. Henny heeft zich al die jaren vrijwillig ingezet en deed dat niet alleen voor niet alleen voor de Stichting DE 4DAAGSE maar ook voor de vereniging van Gouden Kruisdragers Vierdaagse. 

Door de jaren heen had Henny veel taken, zo was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de inschrijving op de inschrijfdagen en voor de start en de finish van de wandelaars op de wandeldagen. In 2008 werd hij lid van het bestuur en sinds 2018 is Henny marsleider van het grootste wandelevenement van Nederland. Henny weet zelf goed hoe het is om de Vierdaagse te lopen want voordat hij vrijwilliger werd heeft hij 25 maal met succes deelgenomen aan de Nijmeegse Vierdaagse. 

Henny werd dus zeer verrast op de Wedren in Nijmegen, in het drukke schema en alle hectiek rondom de (uitgestelde) aanvang van de 104e Vierdaagse had hij dit helemaal niet zien aankomen. Henny was dus ook echt verbaasd dat hij niets in de gaten had gehad terwijl er normaalgesproken niets in de planning staat zonder zijn medeweten. Namens de gemeente Beuningen was burgemeester Daphne Bergman te gast en zij bracht mede namens het college de felicitaties aan Henny over. Omdat alle verdiensten in Nijmegen hebben plaatsgevonden werden de versierselen door burgemeester Bruls opgespeld.