Dijkmagazijn Beuningen is nu Toeristisch Informatiepunt

Inwoners van gemeente Beuningen en bezoekers uit de regio en daarbuiten kunnen vanaf nu voor toeristisch-recreatieve informatie terecht in Het Dijkmagazijn Beuningen. Deze locatie is één van de Toeristische Informatiepunten (TIP) in het Rijk van Nijmegen.

Dit is een initiatief van de organisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, in samenwerking met de gemeente Beuningen en Stichting Het Dijkmagazijn.

In Het Dijkmagazijn (Dijk 41, Beuningen) staat binnen een informatiewand met overzichtskaart, met daarop afgebeeld bezienswaardigheden in de gemeente Beuningen. Ook zijn er routekaarten voor fietsers en wandelaars te koop. Medewerkers van Het Dijkmagazijn bieden tijdens openingstijden persoonlijke service aan bezoekers.
 
Wethouder Alwin Steeg (recreatie en toerisme): “Vele wandelaars en fietsers komen langs Het Dijkmagazijn of strijken er neer op het terras. Daarom is dit een heel mooie plek om inwoners en bezoekers te informeren en inspireren over het vele moois dat er te zien is in onze gemeente Beuningen en omstreken. Met het toeristisch informatiepunt versterken we de promotie van Beuningen Buitengewoon.”
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen realiseert in het komende jaar ongeveer 20 informatiepunten in het Rijk van Nijmegen. Deze komen op locaties die bezoekers al goed weten te vinden, zoals een horecabedrijf of museum. Daarnaast opent zij begin oktober een toeristische citystore in het centrum van Nijmegen.
Medewerkers van het TIP Dijkmagazijn 070722
 
Foto: De medewerkers die de rol van gastheer/-vrouw gaan vervullen in Het Dijkmagazijn, Dijk 41 in Beuningen (foto gemeente Beuningen)