Nieuwjaarswens burgemeester en kinderburgemeester

Quinty's eerste half jaar als kinderburgemeester zit erop. Samen met burgemeester Daphne Bergman blikt ze terug op 2021.

Ze vervulde al veel officiële burgemeesterstaken, denk aan het jureren van de bouwhutten en het ontvangen van Sinterklaas. Een mooie prestatie! Ook spreken Daphne en Quinty hun wensen uit voor het nieuwe jaar.

Uitgeschreven tekst video

MUZIEK

(Intro, wit scherm met logo gemeente Beuningen, titel: Nieuwjaarswens burgemeester en kinderburgemeester)

(Gemeentehuis, schild van gemeente Beuningen, kerstpoppen in beeld, gevolgd door burgemeester Daphne Bergman en kinderburgemeester Quinty de Bruijn zittend in de raadszaal, ze ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek)

Burgemeester Daphne (D) Hey hallo Quinty!
Kinderburgemeester Quinty (Q) Hoi!
D Leuk dat je er bent en dat we samen een gesprekje gaan voeren.
Q Ja, ik vind het wel gezellig.
D Ja, gezellig hé.

D Ik ben hier samen met Quinty, onze eerste kinderburgemeester en wij gaan samen even terugblikken op 2021 en vooruit kijken naar 2022 en jullie allemaal straks natuurlijk een heel fijn 2022 toewensen. Eerst gaan we even kort terugblikken. Quinty, jij bent onze eerste kinderburgemeester en kan jij eens vertellen wat je het afgelopen half jaar allemaal hebt gedaan en meegemaakt.

Q Nou, we hebben natuurlijk samen de bouwhutten mogen jureren. Ons schooljaar mocht ik ook openen, ik mocht sinterklaas verwelkomen hier in Ewijk en de verwenbox heb ik natuurlijk waar we heel erg druk mee bezig zijn. Ja, dat soort dingen eigenlijk.

(Foto beoordelen hutten bouwweek, foto opening schooljaar, foto ontvangst sinterklaas, foto verwenbox)

D Ja, heel veel hé.
Q Ja, heel veel al.
D En ik vind het wel mooi, want de bouwhut jureren was onze eerste echte taak samen.
Q Het was zelfs moeilijk om een keuze te maken.

(Foto beoordelen hutten bouwweek)

D Nou zeker, want er waren zulke mooie bouwwerken, maar dat hebben we echt heel goed samen gedaan. En ja, sinterklaas binnenhalen, dat is een echte burgemeesterstaak, dus je hebt echt al...
Q Heel gezellig!
D burgemeesterstaken gedaan. Dat is hartstikke mooi en die verwenboxen vertel daar eens wat meer over, want dat vind ik ook een heel mooi initiatief.

Q Dat is dus eigenlijk een box voor kinderen waar thuis minder geld is. Dan hebben ze toch een mooi cadeau voor onder de boom tijdens de feestdagen, want ja normaal krijgen ze misschien een klein iets, maar nu hebben ze heel veel mooie cadeautjes waar ze nog veel leuke dingen mee kunnen doen.
D Ja en wat ik ook heel mooi vond is dat door jouw actie alle kinderen op scholen hebben meegedaan, de ouders, ondernemers. Dus iedereen in Beuningen heeft zijn steentje bijgedragen.
Q Ik vond het ook heel mooi om te zien gewoon hoeveel tekeningen er waren. In sommige boxen waren er gewoon drie, dat gaf mij echt een heel fijn gevoel van binnen.
D Ja.
Q Dat je die kinderen straks gewoon heel blij gaat maken.
D Ja, dat vind ik ook wel mooi. Typisch Beuningen vinden wij dat hé. Die betrokkenheid van alle mensen, dus dat is heel positief dat dat gebeurd is.
Q Echt typisch Beuningen.
D En dat heb je samen met de wethouder bij de voedselbank gebracht.
Q Ik ben er wel echt heel blij mee dat het nu gewoon werkelijk is om het zo te noemen.
D Ja, heel mooi.

D Wij willen jullie namens ons allebei een heel gelukkig nieuwjaar wensen voor het jaar 2022. En dan geven we het slotwoord aan Quinty onze kinderburgemeester.
Q Ik wens jullie vooral een heel fijn 2022 en een gelukkig nieuwjaar en ook, blijf alles vanuit de
positieve kant bekijken.
D Ja, dat deel ik helemaal, positief blijven. Dat helpt ons ook allemaal door de crisis heen.

MUZIEK

(Afsluiting, wit scherm met logo gemeente Beuningen)