Jeugdlintjes voor vijf Beuningse buitengewone helden!

Burgemeester Daphne Bergman verraste vrijdag 25 februari vijf Beuningse Buitengewone helden met een jeugdlintje. Met een smoesje werden zij naar het gemeentehuis gelokt. Zij kregen het lintje omdat zij zich op een bijzondere manier inzetten voor onze samenleving.

Burgemeester Daphne Bergman speldde het lintje op bij:

  • Matthijs Hock uit Ewijk
  • Lars Willems uit Ewijk 
  • Debby Gerrits uit Ewijk 
  • Anniek de Waal uit Ewijk 
  • Bart van Beuningen uit Winssen

Matthijs Hock – Scouting Ewijk 

Als kleinzoon van een van de oprichters van scouting Ewijk kreeg Matthijs al een en ander mee. Matthijs is enthousiast en rent net zo hard met de kinderen mee tijdens een spel. Daarnaast neemt hij verantwoordelijkheid als de situatie daar om vraagt. 

Lars Willems – Scouting Ewijk 

Lars is de ‘grote bever’. Lars is enthousiast en doet altijd met volle overtuiging mee. Hij weet de kinderen te enthousiasmeren en actief in het spel te betrekken. Als een van de andere groepen een helpende hand nodig heeft, is Lars altijd de eerste die reageert en klaarstaat om te helpen. 

Debby Gerrits – Scouting Ewijk 

Debby is al van jongs af aan bij de scouting. Haar opa was in de beginjaren een van de pijlers van scouting in Ewijk. Met een vriendelijke lach en geduld weet ze de kinderen te motiveren en betrokken te houden bij het scoutingspel. Ze heeft de afgelopen jaren veel geleerd en opgepakt. 

Anniek de Waal – Scouting Ewijk 

Anniek is altijd rustig en een rustpunt voor de kinderen. Alle kinderen kunnen terecht bij Anniek, maar nog meer voor kinderen die even behoefte hebben aan een rustpuntje. Anniek bedenkt ook nieuwe spellen of past bestaande spellen aan. 

Bart van Beuningen – 4 & 5 mei comité Winssen 

Bart is al jarenlang betrokken bij de dodenherdenking op 4 mei in Winssen. De eerste jaren als lid van Scouting Winssen en de laatste twee jaren als trompettist. Hij wilde graag in de voetsporen treden van zijn opa en speelt nu dus twee jaar samen met opa Leo de traditionele ‘taptoe’. Bart levert een mooie bijdrage aan de viering op 4 mei. Door zijn inzet is de herdenking veilig gesteld. 
 

Bart van Beuningen, Debby Gerrits, burgemeester Daphne Bergman, Anniek de Waal, Lars Willems en Matthijs Hock

Bart van Beuningen, Debby Gerrits, burgemeester Daphne Bergman, Anniek de Waal, Lars Willems en Matthijs Hock