2e fase sloop Centrale Gelderland

Als tweede onderdeel van de sloop van Centrale Gelderland worden op zaterdagochtend 5 maart het elektrostatische filter en de schoorsteen met de inzet van springstoffen gecontroleerd neergehaald.

Op 9 september 2021 is het eerste gebouwdeel ook met behulp van springstoffen neergehaald. Dit is volledig volgens plan verlopen. Ook nu hebben eigenaar Engie en sloper Brown&Mason de werkzaamheden zorgvuldig voorbereid.

Neerhalen elektrostatische filter en schoorsteen

De 155 meter hoge schoorsteen bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het in elkaar zakken van de installatie en de schoorsteen kan worden gehoord door inwoners van Weurt en Nijmegen-West. Ook de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West zouden dit kunnen horen. Het geluid duurt maar kort. Er zal stof vrijkomen maar door het inzetten van preventieve maatregelen wordt het neerdalen van stof grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof dat vrijkomt is niet gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt gewoon naar buiten en er is geen reden om ramen en deuren te sluiten.

Mogelijke verkeershinder

Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland gelden in de vroege ochtend van zaterdag 5 maart strenge veiligheidsmaatregelen. De Weurtseweg wordt, inclusief het langslopende fietspad, deels afgesloten. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig op onder andere de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt-Noord en de Industrieweg/Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek/De Variabele.

Net als Engie vragen wij u om NIET naar het terrein toe te gaan tijdens de werkzaamheden. Voor de openbare orde en veiligheid is de politie aanwezig. U kunt het neerhalen van de schoorsteen volgen via een livestream. De link hiervoor plaatst Engie op www.centralegelderland.nl. Ook maakt het sloopbedrijf professionele video-opnames. Deze beelden deelt Engie later op de dag als link via de website www.centralegeldeland.nl.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Meld u zich dan aan voor een digitale nieuwsbrief via de website www.centralegelderland.nl. Direct contact met de centrale is mogelijk via het telefoonnummer 088 769 3400 of via e-mail aan centralegelderland@engie.com