Nieuw: de Klavervierpas

Per 1 januari 2023 is er een nieuwe pas voor minima(huishoudens) uit onze gemeente: de Klavervierpas. Deze pas is voor huishoudens die het financieel niet breed hebben. Een pashouder krijgt onder andere korting op allerlei diensten, producten en (sport)verenigingen in onze gemeente. Ook kunnen kinderen hun zwemdiploma halen in zwembad de Plons en een nieuwe fiets krijgen.

De pas is bedoeld om minima te ondersteunen en het leven voor deze huishoudens zo wat gemakkelijker en goedkoper te maken, zodat zij mee kunnen blijven doen in onze Beuningse samenleving. 

Wethouder Frans Houben: “Met de Klavervierpas maken we het gebruik van minimaregelingen als het Kindpakket en de regeling Meedoen eenvoudiger. Daarnaast proberen we het aanbod van deelnemende winkels en verenigingen uit te blijven breiden. Hiermee willen we het meedoen aan het maatschappelijk leven, ook door mensen met minder geld, aanmoedigen.”

Naast dat het een kortingspas is, is het ook een soort van pinpas met een door de gemeente vastgesteld tegoed.

Pastegoed

Als gemeente storten we jaarlijks een tegoed op de Klavervierpas. Voor volwassenen is het te besteden budget € 150 per jaar, voor kinderen is dat € 650 per jaar. Kinderen hebben daarnaast ook nog recht op een fietsregeling, een laptopregeling en een zwemdiplomaregeling.

Afbeelding Klavervierpas: een pas met daarop aan de linkerkant de tekst Klavervierpas en het logo van de gemeente Beuningen op een groene achtergrond. Op de rechterkant van de pas staat een klavervier met in elk blaadje een afbeelding, namelijk de weg naar het Weurtse Straatje, Konikpaarden, een brandrood rund en schapen in de wei.

Wie komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de Klavervierpas moeten minima(huishoudens) aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag het inkomen van de persoon of het huishouden niet boven een bepaald bedrag liggen (120% van het sociaal minimum). Bekijk de lijst met alle voorwaarden.

Deelnemende aanbieders

Aan de Klavervierpas werken ruim 90 lokale ondernemers en verenigingen mee. Deelnemende winkels en verenigingen zijn te herkennen aan het Klavervierpaslogo. Kijk voor meer informatie over deelnemende aanbieders op www.klavervierpas.nl 

Pas aanvragen

Deze maand zijn er 617 passen verstrekt aan huishoudens die een bijstandsuitkering ontvangen. Dat is aan 443 volwassenen en 174 kinderen. Mocht u nog geen pas ontvangen hebben, maar denkt u dat u wel in aanmerking komt? Kijk dan op www.klavervierpas.nl voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.