Laten we er samen een fijne jaarwisseling van maken

Burgemeester Daphne Bergman wenst iedereen een fijne en veilige jaarwisseling.

Beste inwoners,

De kerstdagen zitten erop. Ik hoop dat u een fijne tijd heeft gehad samen met familie en vrienden. Fijn dat we deze dagen dit jaar weer samen konden doorbrengen. Over een paar dagen laten we het jaar 2022 achter ons. Ik wens u een goede jaarwisseling toe waarbij u samen met uw familie, vrienden of uw buren het nieuwe jaar inluidt. Vier het met elkaar en zorg ook voor elkaars veiligheid.

Vuurwerk

Het kabinet stelde de afgelopen twee jaar een tijdelijk vuurwerkverbod in. Dit jaar is er geen sprake van een vuurwerkverbod dus gaan wij weer vuurwerk zien en horen. Om de jaarwisseling veilig en feestelijk te blijven houden, zijn de regels wel veranderd in de afgelopen jaren:

  • U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur.
  • Alle vuurwerk uit de categorie F1 blijft toegestaan, zoals knalerwten, sterretjes en grondbloemen. Ook is F2 vuurwerk (siervuurwerk) toegestaan, zoals cakes, compounds en fonteinen.
  • Vuurwerk uit categorie F3 mag niet afgestoken worden. Dit zijn knalvuurwerk (zoals rotjes), knalstrengen (zoals Chinese matten), losse enkelschotsbuizen (zoals single shots), vuurpijlen, romeinse kaarsen en babypijltjes.
  • Het kopen van vuurwerk is alleen toegestaan op vaste verkoopdagen. Dit jaar is dit van 29 tot en met 31 december.

Vuurwerkoverlast

Veel inwoners hebben aangegeven overlast te ervaren door vuurwerk. Niet alleen op de avond zelf, maar ook in de weken voorafgaand aan de jaarwisseling. Onze BOA’s zijn hier alert op. Zij controleren bijvoorbeeld regelmatig op plekken in onze gemeente waar veel vuurwerkoverlast is. Ook is het doel om in contact te komen met eventuele overlastgevers. Helaas is het wel lastig om te handhaven. Meestal is de vogel al gevlogen als de handhavers in de buurt zijn. We willen dat de jaarwisseling een fijne periode is voor iedereen en daar dragen we allemaal aan bij. Houd rekening met elkaar en laten we er ook samen voor zorgen dat hulpverleners goed en veilig hun werk kunnen doen.

Ik wens u een fijne jaarwisseling en een goed 2023. Laten we ook in het nieuwe jaar naar elkaar blijven omkijken.

Hartelijke groeten,

Daphne Bergman
Burgemeester

(Vuurwerk)overlast melden

Wie u wanneer belt, leest u hieronder.

Politie

Vuurwerkoverlast en vernielingen kunt u melden bij de politie via 0900 - 8844. 

Brandweer

Staat er iets in brand? Meld dit dan direct bij de brandweer via 0900 - 0904. Bel bij spoed altijd 112. 

Gemeente

Ziet u een kapotte afvalbak, verkeersbord of speeltoestel? Meld dit dan bij de gemeente via www.beuningen.nl/melddigitaal. Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Bel dan het spoednummer van de gemeente via 024 - 678 08 76.