Buitengewone Beuningse Lichtjesavond

Zaterdagavond 17 december was de Lichtjesavond in het centrum van Beuningen. Burgemeester Bergman en onze wethouders organiseerden deze avond samen met de winkeliers van Beuningen. Het was een Buitengewoon Beuningse gezellige avond!

Deze Lichtjesavond voor jong en oud stond in het teken van elkaar ontmoeten en verbinden. Onder het genot van warme drankjes en hapjes uit onder andere Syrië, Oekraïne en natuurlijk de Hollandse poffertjes luisterden inwoners, ondernemers, bezoekers en genodigden naar de verschillende optredens. Kinderen knutselden en sprongen erop los in het winterwonderland en gingen op de foto met de kerstman en zijn elf. Een avond waarop mooie ontmoetingen en gesprekken plaatsvonden.

collage lichtjesavond

Burgemeester Daphne Bergman: “Het was een zeer geslaagde eerste editie van de Lichtjesavond in het centrum van Beuningen. Voor herhaling vatbaar!” Centrummanager Miranda Rosmalen vult aan: “Wat een warmte was er in het centrum op deze koude avond. De reacties waren overweldigend!”

Dank aan alle winkeliers, Hart van Beuningen, artiesten, vrijwilligers en alle bezoekers die deze Lichtjesavond tot een succes hebben gemaakt! Met deze lichtpuntjes gaan we met een warm gevoel de feestdagen in! Wij wensen iedereen alvast even zo mooie dagen toe!

Anders dan anders

Eerdere jaren organiseerde ons College een Nieuwjaarsreceptie voor inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners. Een gelegenheid waarop de collegeleden graag met een ieder proostten op het nieuwe jaar en vooruit keken naar mooie nieuwe uitdagingen voor onze gemeente. 
Dit jaar wilde ons college graag tijdens de Lichtjesavond met inwoners en ondernemers van onze mooie gemeente terug kijken op de lichtpuntjes en ook alvast wat vooruitblikken op de feestdagen en datgene wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Een soort van eindejaarsreceptie zeg maar.

Uitgeschreven tekst video

MUZIEK

(Intro, wit scherm met logo gemeente Beuningen, titel: Lichtjesavond 2022)

(Sfeerbeelden van het Julianaplein in Beuningen: de kerstboom, de kerstballen, mensen verkleed in kerstmiskostuums, inwoners uit Syrië, Turkije en Oekraïne die hun gerechten presenteren op tafel, poffertjes die worden bereid, kopjes koffie die worden gezet en kinderen die bij de kerstman en kerstelf op de foto gaan.)

(De burgemeester, kinderburgemeester en wethouders staan voor de grote kerstboom en burgemeester Daphne Bergman begint met haar toespraak)

Dit is onze eerste lichtjesavond in het centrum van Beuningen, dat organiseren we samen met de ondernemers. En dat doe ik samen met de kinderburgemeester Siem. Kom je even bij me staan, Siem? Kijk, Siem heeft mooi de ambtsketen om. Ik niet vanavond. En we zijn hier met het college, de wethouders om zo meteen een kerstwens in de boom te hangen. En waarom doen wij een lichtjesavond vanavond voor jullie? Omdat het best een donkere tijd is voor veel mensen. Letterlijk zitten soms mensen een beetje in de kou en hebben het niet zo warm, dus we hebben allemaal een beetje behoefte aan licht en warmte. En wat is nou mooier om dat hier op het plein in het hart van Beuningen te doen om met elkaar het begin van de feestdagen te vieren en elkaar het beste te wensen voor 2023. Want we hopen allemaal dat jullie in 2023
ook een beetje een warm jaar hebben en dat er altijd lichtpuntjes blijven en hoop.

Wat ook heel mooi is, jullie kunnen allemaal kerstwensen ophangen en de kinderen kunnen knutselen. Maar we hebben ook nog Beuningenaren die in een ander land geboren zijn. Die staan daar in die kraam. Uit Syrië, Turkije en Oekraïne, want ook dat zijn onze inwoners. Wat belangrijk is voor ons in Beuningen is dat we met z’n allen samen blijven leven en met elkaar in gesprek blijven. Dat wens ik ons allemaal toe.

Ik hoop dat jullie allemaal lekker poffertjes eten, koffie drinken en heel erg gaan genieten. Siem, wil jij eerst nog wat zeggen voordat ik de wethouders het woord geef?

(Kinderburgemeester Siem staat voor de grote kerstboom en hij vertelt)

Hoi allemaal, ik vind het heel erg leuk dat we hier met z’n allen zo meteen onze kerstwensen in de boom gaan hangen, dat we met z’n allen zijn, dat het heel erg leuk is en dat iedereen heel veel plezier heeft.

(Wethouder wonen, duurzaamheid en openbare ruimte Pascal Cobussen staat voor de grote kerstboom en hij vertelt)

We staan hier bij een hele mooie boom die de medewerkers van de gemeentewerf hebben neergezet. Wat ik het komende jaar wens is meer bomen voor Beuningen. Dus aanplanten in Beuningen, inwijken, meer groen en meer bomen.

(Wethouder sociaal domein, mobiliteit en participatie Frans Houben staat voor de grote kerstboom en hij vertelt)

Ik wens dat we het komende jaar allemaal naar elkaar omkijken. Maar ook dat we ervoor zorgen dat iedereen in Beuningen volgend jaar mee kan doen aan de samenleving. Dat is heel belangrijk, zeker na de lastige coronajaren.

(Wethouder ruimtelijke ordening Sijmen Versluijs staat voor de grote kerstboom en hij vertelt)

In de eerste plaats wens ik u allemaal een warme kerst. Maar los daarvan hoop ik dat iedereen het goed warm kan stoken en verder hoop ik dat wij na de jaarwisseling met z’n allen aan de slag kunnen om een heleboel mooie woningen te bouwen. In nieuwe wijken waar die bomen
van Pascal geplant kunnen worden. En dat ook de starters een onderdak kunnen vinden in de gemeente Beuningen.

(Wethouder sport, economie, onderwijs en financiën Alwin Steeg staat voor de grote kerstboom en hij vertelt)

Ja, kijk Beuningen maken we samen en daarom vinden we het belangrijk dat we samen met onze inwoners, ondernemers bouwen aan een bruisende gemeente, een bruisend plein hier. Maar ook sinds gisteren is er ook een andere bruisende locatie in Beuningen, dat is locatie de Ooigraaf, daar is Beuningen On Ice gestart. Dat duurt tot 8 januari en ik daag u uit om de ijzers
onder te binnen en een potje te komen schaatsen. De wens van mij is dat we met z’n allen
lokaal blijven kopen en ook lokaal blijven sporten om onze ondernemers en verenigingen te steunen. Dank u wel.

MUZIEK

(De burgemeester, kinderburgemeester en wethouders hangen hun nieuwjaarswensen in de grote kerstboom. Tot slot gaan ze in gesprek met elkaar en de inwoners)

(Afsluiting, wit scherm met logo gemeente Beuningen)

Wensen in de boom

Wilt u ook een (kerst)wens in de grote boom op het Julianaplein hangen, dan kunt u bij Limburgia een kaartje halen en schrijven.