Opfriscursus rijvaardigheid voor 65-plussers

E-bikes, nieuwe verkeersregels en ingewikkelde turborotondes. Het weggebruik is flink veranderd de afgelopen jaren! Wilt u langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer deelnemen? Volg dan de 2-daagse opfriscursus voor senioren van Veilig Verkeer Nederland.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met de lokale afdeling KBO-PCOB, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Beuningen. Want er is in de afgelopen jaren veel veranderd in het verkeer: er zijn nieuwe soorten vervoersmiddelen zoals de e-bike, nieuwe verkeersregels en de verkeerssituaties zijn ingewikkelder geworden.
Een gecertificeerde voorlichter van VVN vertelt in twee bijeenkomsten van twee uur over de nieuwste ontwikkelingen. Het doel van de cursus is dat senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. 


Data

- 1e bijeenkomst: donderdag 1 september 2022 van 10.00 tot 12.00 uur
- 2e bijeenkomst: donderdag 15 september 2022 van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: De Lèghe Polder, Schoolstraat 16, 6641 DC Beuningen
De deelnemers worden op beide dagen verwacht.
 
De cursus heeft een informatief karakter: het is dus geen examen. Deelname is gratis. Men mag ook een buurman/buurvrouw, familielid of kennis meebrengen.
 

Praktijkrit

VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit in de eigen auto aan. Met een ritbegeleider maakt men een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten. De praktijkrit is er om tips en adviezen te geven. Men kan het rijbewijs niet verliezen door deelname aan deze praktijkrit.
Meer informatie ontvangt men na aanmelding.
 

Aanmelden

Er is altijd grote belangstelling voor deze cursussen en de ruimte is beperkt. Direct aanmelden is daarom verstandig.
Aanmelden: via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Beuningen.
Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer.
Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20
 
U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.