Gemeente Beuningen geeft eenmalige energietoeslag 800 euro uit aan sociale minima

Huishoudens die van een minimumloon of een minimumuitkering moeten rondkomen ontvangen van de gemeente Beuningen een eenmalige energietoeslag van € 800,-. Deze is bedoeld om de stijgende energielasten in 2022 deels te compenseren.

Huishoudens met een uitkering (PW uitkering, IOAW-uitkering, IOAZ-uitkering, AIO-uitkering of BBZ 2004) ontvangen begin mei automatisch de energietoeslag; inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen de energietoeslag vanaf medio mei aanvragen.

Wethouder werk en inkomen, Frans Houben: “De prijzen van gas en elektriciteit stijgen fors. Bij de minima in Beuningen kan dit tot (nog meer) armoede leiden. Het is belangrijk dat we financiële problemen, zoals schulden, voorkomen. Het merendeel van deze mensen is bij ons bekend en hoeft daardoor de toeslag niet zelf aan te vragen. Zo kunnen we sneller uitbetalen. Bovendien bereiken we zo ook de mensen die werken maar desondanks in armoede leven. Ook voor hen hebben we oog.”

Energietoeslag aanvragen?

Inwoners met een laag inkomen die niet automatisch de energietoeslag ontvangen, komen mogelijk wel in aanmerking voor de energietoeslag. Zij kunnen vanaf medio mei de voorwaarden vinden en de toeslag aanvragen via www.beuningen.nl/energietoeslag.