Jeugdlintje voor Beuningse helden: Daimy van Hest aan het woord

De afgelopen twee jaar kregen jonge inwoners een jeugdlintje. Op 20 november 2020 waren dat Daimy van Hest, Nadesha Rieder, Stijn van Ingen en Job Heller. Daimy vertelt hoe hij verrast werd toen hij het jeugdlintje kreeg.

Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar gezellig naar Jeugd Activiteiten Centrum Hotspot (Woemisoos) komen voor leuke, creatieve en sportieve activiteiten. Daimy en Nadesha zijn twee vrijwilligers bij de Woemisoos en helpen mee. 

Daimy: ‘Ik doe dit vrijwilligerswerk met veel plezier. Het is leuk om de Woemisoos voor de kinderen van Beuningen te organiseren. Daarnaast leer ik er heel veel van, zoals het bedienen en aansluiten van de muziekinstallatie en achter de bar staan. Ik ben trouwens ook gevraagd als officiële vrijwilliger, echt tof! Dat betekent dat ik ook bij overleggen mag zijn. Eigenlijk vind ik alles leuk, behalve wanneer ik kinderen tien keer moet waarschuwen en ze niet luisteren. Maar goed… ik ben ook klein geweest en een beetje ondeugend. 

Op vrijdag 20 november 2020 werd Daimy verrast met een jeugdlintje. En of het een verrassing was.
Daimy: ‘Ik dacht dat ik foto’s ging maken met mijn vader, maar toen werd ik naar een ruimte gebracht. Ik had nooit verwacht dat ik een lintje zou kringen, onwijs leuk om een lintje te krijgen. Mijn vader en moeder waren er ook bij, dat was helemaal fijn!’

Daimy sluit af: ‘Ik hoop dat wanneer kinderen dit stukje lezen, ook vrijwilliger willen worden. En anders moeten ze maar gezellig naar de Woemisoos komen!’

Kent u iemand die een jeugdlintje verdient? 

Aarzel dan niet en meld hem of haar aan voor een jeugdlintje. Controleer de voorwaarden op de website van de gemeente Beuningen.

  • Aanmelden voor uitreiking op de Internationale Dag van de Rechten van Het Kind (dit jaar op vrijdagmiddag 19 november) kan tot 4 oktober 2021. 
  • Voor andere gelegenheden kan aanmelden het hele jaar door. 

Twijfelt u of de prestatie in aanmerking komt voor een jeugdlintje? Dan kunt u altijd contact opnemen met de gemeente Beuningen via 14 024. 

Links zit Daimy op een stoel, in het midden staat Daphne Bergman en rechts zit Nadesha op een stoel