Wij zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen

Ieder jaar vragen Ministeries, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties van 25 november tot 10 december aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De Soroptimistenclub Batenburg Maas & Waal heeft het initiatief genomen om samen met de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen NEE te zeggen tegen dit geweld.

Orange the World

Met de actie ‘Orange the World’ wordt 16 dagen lang wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen vrouwen en meisjes zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. De actie start op 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en eindigt op 10 december (de Dag van de Rechten van de Mens).

Gebouwen oranje verlicht

Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen worden in de hele wereld gebouwen oranje uitgelicht. De kleur oranje staat namelijk symbool voor een stralende toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook in onze gemeente zal de campagne u niet ontgaan. In samenwerking met de gemeente Beuningen zorgt Soroptimistclub Batenburg Maas & Waal ervoor dat de het gemeentehuis in Beuningen, de RK kerk en de molen in Beuningen en de RK kerk in Weurt tijdens de periode van Orange the World worden verlicht.

vrouwen met oranje handschoenen voor vlag stop geweld tegen vrouwen