Gezamenlijke verklaring burgemeesters Gelderland-Zuid

Wij, burgemeesters van Gelderland-Zuid, reageren met afkeer op een recent gepubliceerde poster die gericht is op Hubert Bruls. Vanwege zijn rol vinden wij dat hij gericht is op ons allemaal. Wij voeren met elkaar het overheidsbeleid uit. We nemen dan ook gezamenlijk nadrukkelijk afstand van deze laster.

Al bijna 2 jaar zijn maatregelen nodig om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Van die maatregelen worden wij en onze inwoners niet blij. Maar niks doen is geen optie! In deze periode is burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen de voorzitter van het veiligheidsberaad. Met indrukwekkende energie en betrokkenheid vervult hij die rol. Dat verdient respect.

Door “Nederland in verzet” is een poster verspreid. Een poster waarop burgemeester Bruls van Nijmegen op een walgelijke manier is afgebeeld en genoemd wordt als winnaar van de “Mussertprijs”.
Wij, burgemeesters van Gelderland-Zuid, reageren hier met afkeer op. De poster is gericht op Hubert Bruls, maar vanwege zijn rol op ons allemaal. Wij voeren met elkaar het overheidsbeleid uit. We nemen dan ook gezamenlijk nadrukkelijk afstand van deze laster.

Mensen die op deze manier communiceren wakkeren onrust aan, beschadigen personen en zetten zichzelf buiten spel. Juist in deze tijd is het nodig dat we elkaar steunen. In gesprek gaan over verschillende standpunten. Elkaar beter proberen te begrijpen. 
Laten we daar onze energie op richten!


De gezamenlijke burgemeesters van Gelderland-Zuid, 

Mark Slinkman, Berg en Dal
Daphne Bergman, Beuningen
Josan Meijers, Buren
Gerdo van Grootheest, Culemborg
Corry van Rhee-Oud Ammerveld, Druten
Marriët Mittdendorff, Heumen
Henny van Kooten, Maasdriel
Jan Kottelenberg, Neder-Betuwe
Hans Beenakker, Tiel
Servaas Stoop, West Betuwe
Vincent van Neerbos, West Maas en Waal
Marijke van Beek, Wijchen
Pieter van Maaren, Zaltbommel