Gemeente wil nieuw zwembad op Sportpark De Ooigraaf

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Beuningen wil een nieuw zwembad realiseren op Sportpark De Ooigraaf. Dat gaat het college voorstellen aan de gemeenteraad die hier op 21 december 2021 over beslist. Dit nieuwe zwembad moet het verouderde zwembad De Plons aan de Houtduiflaan vervangen. Het nieuwe zwembad moet in 2025 gereed zijn en kost ongeveer 10 miljoen euro.

Zwemvoorziening in Beuningen

Zwembad ‘de Plons’ aan de Houtduiflan is gedateerd. Als er een zwemvoorziening in Beuningen behouden moet blijven, dient het huidige bad grondig gerenoveerd te worden of een nieuw zwembad worden gebouwd. Nieuwbouw op dezelfde locatie zou betekenen dat er ongeveer 2 jaar (de benodigde tijd voor sloop en nieuwbouw) geen zwembad beschikbaar is. Het college van B&W kiest voor nieuwbouw op Sportpark De Ooigraaf.

Waarom op De Ooigraaf?

Sportpark De Ooigraaf is de beste locatie voor het nieuwe zwembad. Er zijn diverse sportverenigingen gevestigd, de locatie is goed bereikbaar en er is voldoende ruimte voor parkeerplaatsen. Er zijn diverse opties om op het stuk grond tussen Korfbalvereniging s.v. NAS en Mixed Hockey Club Beuningen een zwembad te realiseren. Daarnaast is er een mogelijkheid om in de toekomst een nieuwe sporthal te bouwen. Het huidige zwembad kan open blijven totdat het nieuwe zwembad klaar is.

Commissie- en raadsvergadering

Op maandag 6 december wordt de nieuwbouw van het zwembad besproken in de commissie samenleving van de gemeenteraad Beuningen. Vervolgens staat het op de agenda van de gemeenteraad op dinsdag 21 december. Zowel de commissievergadering als de raadsvergadering zijn online te volgen via https://gemeentebestuur.beuningen.nl. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen.

De toekomstige gebruikers van het zwembad en de Sportraad Beuningen worden betrokken bij de vervolgstappen nadat de gemeenteraad heeft beslist.