Lekker Bunnings, hét festival voor en door jongeren

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op het leven van iedereen, maar vooral ook op dat van jongeren. Onderwijs is grotendeels online, binnen sporten mag niet meer en samenkomen met vrienden alleen in kleine groepjes. Om de jongeren weer perspectief te geven, start in Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen het jongerenproject Lekker Bunnings. Een project voor en door jongeren. Doe mee!

Zelf activiteiten organiseren

Bij Lekker Bunnings hebben jongeren van 14 tot en met 27 jaar het voor het zeggen. Zij bepalen zelf welke activiteiten ze willen organiseren. Bijvoorbeeld voor hun wijk, buurt of (sport)vereniging. De jongeren krijgen een training van drie bijeenkomsten. Daarin gaan ze brainstormen over de mogelijkheden. Ze leren om een activiteit te organiseren en zelf media te maken. Per groep van vijf jongeren krijgen ze een budget van 300 euro. 

Doe mee en meld aan 

Kent u een jongere die een activiteit wil organiseren met een groep vrienden of teamgenoten? Of ben jij die jongere die wij zoeken? Heb jij al ideen en wil je gelijk aan de slag? Of heb je als vereniging een leuk idee om met jongeren op te pakken? Meld je aan via lekkerbunnings@gmail.com of neem contact op met Janine Lenting van bureau Spectrum: 06 387 58 112. 

Samenwerking

Met het project Lekker Bunnings kunnen jongeren invulling geven aan hun maatschappelijke diensttijd. In die tijd doen ze iets voor een ander, ontwikkelen ze hun talenten en ontmoeten ze anderen. Bijzonder aan Lekker Bunnings is dat de jongeren zelf de regie hebben. Het project is een samenwerking tussen gemeente Beuningen, Beeldbrengers, de Gelderse Sport Federatie en bureau Spectrum. 

Logo met een kubus in het midden en daaromheen de tekst 'Doe mee met mdt.nl. Maatschappelijke diensttijd'