Vandaag: Tweede Kamerverkiezing

Vandaag is de Tweede Kamerverkiezing. Gaat u stemmen? Hiermee brengt u uw stem uit voor de leden van de Tweede Kamer.

Stembureaus

Op woensdag 17 maart brengt u tussen 7.30 en 21.00 uur uw stem uit bij één van de stembureaus in de gemeente. Let op: Het stembureau basisschool De Vuurvlinder in Beuningen vervalt. U kunt hier op woensdag 17 maart niet stemmen. De vervangende stembureaulocatie is de Brandweerkazerne, Van Heemstraweg 95 in Beuningen. Kiezers die deze locatie op hun stempas hebben staan, stuurden we hierover een aparte brief.

Drukte bij de stembureaus voorkomen

  • Tussen 7.30 en 8.30 uur en 17.00 en 21.00 uur zijn de drukste tijden op de stembureaus. Breng uw stem op een ander moment uit als dit mogelijk is. 
  • Staat er een lange rij bij het stembureau? Breng dan op een later moment uw stem uit.

Coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus nemen we extra maatregelen in de stembureaus. We volgen de richtlijnen van het RIVM zodat u veilig kunt stemmen en de stembureauleden veilig kunnen werken. Blijf thuis als u corona heeft of klachten die op corona kunnen wijzen. U kunt iemand anders toestemming geven voor u een stem uit te brengen.

Meenemen naar het stembureau

Om te mogen stemmen, moet u de volgende dingen meenemen naar het stembureau. 

  • Stempas of kiezerspas.
  • Identiteitsbewijs: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn: bij 'geldig tot' staat dan 18 maart 2016 of een latere datum.
  • Een mondkapje. Kunt u om medische redenen geen mondkapje dragen? Neem dan een medische verklaring mee. Lees hierover meer op www.rijksoverheid.nl/mondkapje. 

Meer weten?

Kijk voor alle informatie over de Tweede Kamerverkiezing op www.beuningen.nl/verkiezingen2021.

Elke stem telt