Wie wordt de eerste kinderburgemeester van Beuningen?

Vorige maand deden we een oproep aan kinderen uit de groepen 6 en 7 om zich aan te melden als kandidaat kinderburgemeester. We deden dat via alle basisscholen in onze gemeente en via onze social media kanalen. Er meldden zich 12 kandidaten aan. En wat voor kandidaten! We werden aangenaam verrast door hun enthousiaste filmpjes en boodschappen. Wow wat een goede ideeën en tips hebben ze voor ons. Een eerste selectie maken uit deze kanjers was dus lastig. Vandaag was het zover … van alle kinderen die zich aangemeld hadden presenteerden 6 kandidaten zich voor een jury.

Jury

Deze bestond uit wethouder Hans Driessen, meester Arjen van bassischool de Hoeven, beleidsmedewerker Jeugd Evelien van den Vossenberg en 8e-groepers Bas, Boris, Helena en Leila.

Kandidaten

Fenna Scheffer, Lucas Buikema, Quinty de Bruijn, Siem Kregting, Norsha Khalid en Neeltje van Veen vertelden in de raadszaal waarom nou juist zij DE kinderburgemeester van Beuningen moeten worden. De jury had het ook vandaag weer lastig met het kiezen van de 1e kinderburgemeester van onze gemeente. Ze hebben dus even tijd nodig om de uitslag bekend te maken. Maandag 21 juni weten we wie komend schooljaar de nieuwe collega van burgemeester Bergman wordt.

Overzicht van de jury en de kandidaten kinderburgemeesterWe houden je op de hoogte!