Start inzameling luiers en incontinentiemateriaal

Goed nieuws! Vanaf 1 juli levert u luiers en incontinentiemateriaal apart in. Vanaf dan haalt Dar incontinentiemateriaal gescheiden op. De gemeente Beuningen en Dar gaan samen met u voor minder restafval. Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder restafval u overhoudt. U bepaalt zelf wanneer u uw volle luierzak naar de luiercontainer brengt. We winnen ook meer grondstoffen. Wist u bijvoorbeeld dat we samen met ARN van uw luiers en incontinentiemateriaal nieuwe producten maken en hier energie uit winnen? Hoezo vieze luiers? Frisse winst!

Gratis zakken voor luiers en incontinentiemateriaal

Voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal heeft u speciale luierzakken nodig. De zakken kunt u op verschillende locaties halen, kijk hiervoor op de website van Dar. De speciale luierzakken zijn gratis.

Luiercontainers in de buurt

Volle luierzakken brengt u naar de speciale luiercontainer. Deze vindt u op verschillende plekken in de gemeente. Let op! U heeft toegang nodig om met uw afvalpas de luiercontainer te openen. Vraag digitaal toegang voor het gebruik van de luiercontainer via het formulier op de website van Dar. Hier vindt u ook de locaties van de luiercontainers.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie alvast op www.dar.nl/luiers. Op deze website vindt u meer informatie over de plekken waar u de gratis luierzakken haalt en waar de containers staan.

Illustratie met daarop de tekst 'Vieze luiers frisse winst'. Naast deze tekst staat een illustratie van een ondergrondse afvalcontainer met een luierzak erin. Hiernaast staat en man met een afvalpas in zijn hand die aan een bloemetje ruikt.