Quinty de Bruijn is de 1e kinderburgemeester van gemeente Beuningen!

Het was spannend dit weekend voor de 6 finalisten want vandaag maakte burgemeester Daphne Bergman bij Quinty in de klas bekend dat Quinty kinderburgemeester van gemeente Beuningen wordt!

Zij is dat het hele schooljaar 2021-2022. Zij start officieel na de zomervakantie maar er staan al wat verzoeken voor haar ingepland. Quinty was totaal overdonderd en er stil van. “Ik had het echt niet verwacht…ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik ben echt heel blij hoor en heb er heel veel zin in.”

Quinty zit nu nog in groep 7 van basisschool de Peppel in Beuningen. Volgend jaar dus een uitdagend en leuk jaar in groep 8 voor haar. Zij vertegenwoordigt dan de kinderen uit onze gemeente bij verschillende gelegenheden en gaat meerdere keren op pad met burgemeester Bergman en de wethouders. Op 6 juli wordt zij aan de gemeenteraad voorgesteld. Dan start haar jaar als kinderburgemeester.

Twaalf aanmeldingen

Vorige maand deden we een oproep aan kinderen uit de groepen 6 en 7 uit gemeente Beuningen om zich aan te melden als kandidaat kinderburgemeester. Dit jaar doen wij dat als gemeente voor het eerst dus het was spannend hoeveel animo hiervoor zou zijn.
We deden de oproep via alle basisscholen in onze gemeente en via onze social media kanalen. Er meldden zich 12 kandidaten aan door middel van een filmpje. Daarvan wonen er 11 in Beuningen en 1 in Ewijk. De jury werd aangenaam verrast door de enthousiaste filmpjes en goede ideeën over wat wij als gemeente voor kinderen (beter) kunnen doen. Een eerste selectie maken uit deze kanjers was dus lastig.

Zes kandidaten naar de finale

Afgelopen woensdag was het zover … van alle kinderen die zich aangemeld hadden, presenteerden 6 kandidaten zich voor een jury. Deze bestond uit wethouder Hans Driessen (Financiën, Economie en Onderwijs), meester Arjen van bassischool de Hoeven, beleidsmedewerker Jeugd Evelien van den Vossenberg en 8e-groepers Bas, Boris, Helena en Leila.
Fenna Scheffer, Lucas Buikema, Quinty de Bruijn, Siem Kregting, Norsha Khalid en Neeltje van Veen vertelden in de raadszaal waarom nou juist zij DE kinderburgemeester van gemeente Beuningen moeten worden. De jury had het ook woensdag weer lastig met het kiezen van de 1e kinderburgemeester van onze gemeente. Uiteindelijk kozen ze unaniem voor Quinty. 

Enkele woorden uit het juryrapport

  • Quinty wil opkomen voor alle kinderen uit onze gemeente.
  • Ze heeft leuke concrete ideeën voor onze gemeente (o.a. een verwenbox voor arme kinderen; een schoenendoos gevuld door alle kinderen uit de gemeente) en ze heeft goed over haar ideeën nagedacht.
  • De jury denkt dat ze niet bang is om met onbekende mensen te praten en dat ze tussen de mensen durft te staan.
  • Ze had heel veel tijd gestoken in het voorbereiden van de tweede ronde en hiervoor een heel mooi knutselwerk gemaakt! Hiermee kon ze ons uitleggen wat haar ideeën allemaal zijn. 

We wensen Quinty heel veel plezier en een leerzaam (school)jaar toe. Wie weet ontmoet je haar in onze mooie gemeente.

Kinderburgemeester Quinty