Nieuwe Nederlandse identiteitskaart

Dit jaar vernieuwt de Nederlandse identiteitskaart. In januari kreeg de kaart een inlogfunctie voor DigiD. Op 2 augustus komt er een nieuw model van de identiteitskaart met een aantal nieuwe uiterlijke kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en het burgerservicenummer (BSN) in een QR-code op de achterzijde van de kaart.

Illustratie waarop de wijzigingen van de Nederlandse Identiteitskaart staan. Dit zijn de volgende wijzigingen: vanaf 1 januari 2021 is een inlogfunctie voor DigiD toegevoegd aan de identiteitskaart. Vanaf 2 augustus 2021 introduceren we een nieuw model van de identiteitskaart met een aantal nieuwe uiterlijke kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en het BSN in een QR-code op de achterzijde van de kaart. Meer weten? Kijk op www.rvig.nl

Laatste weekend van juli geen (spoed)aanvragen reisdocument mogelijk

Voor de introductie van de nieuwe Nederlandse identiteitskaart moeten de systemen worden aangepast. Daarom kunt u op donderdag 29 en vrijdag 30 juli geen nieuw reisdocument aanvragen bij de gemeente. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus kan dit ook niet bij een Nederlandse ambassade, consulaat, een kantoor van een externe dienstverlener of de diplomatieke balie. Ook op Schiphol en bij grensgemeenten is dit tijdelijk niet mogelijk. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum.

Afhalen reisdocument

Een reisdocument afhalen kan wel op afspraak tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.