Drukte bij maken afspraak voor paspoort of ID-kaart

De zomervakantie is begonnen en ook reizen naar het buitenland kan weer. Veel mensen maken daarom een afspraak om een nieuw paspoort of ID-kaart aan te vragen. Hierdoor is het erg druk. Houd er rekening mee dat u daarom niet binnen een paar dagen bij de gemeente terecht kunt voor een afspraak.

Heeft u een reis geboekt of bent u van plan om binnenkort op reis te gaan? Controleer dan nu alvast of uw reisdocument nog geldig is en of verlenging nodig is. Maak bijtijds een afspraak om lange wachttijden of extra kosten voor een spoeddocument te voorkomen. Is uw document nog geldig? Stel uw aanvraag als het kan uit tot na de zomerperiode. Heeft u een afspraak gemaakt, maar wilt u hiervan geen gebruik meer maken? Zeg deze dan af, zodat uw plek vrijkomt voor iemand anders.

Langere wachttijden

Ook voor andere afspraken kan het langer duren voordat u bij de gemeente terecht kunt. Houd hier rekening mee. Is uw rijbewijs (bijna) verlopen? Misschien mag u volgens de nieuwe Europese regels langer doorrijden met uw rijbewijs. Kijk hiervoor op de website van de Rijksoverheid.

Regel uw zaken digitaal

Wist u dat u veel zaken met de gemeente ook online regelt via www.beuningen.nl? Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). U hoeft hiervoor niet naar het gemeentehuis te komen, maar vraagt dit online aan. Wij sturen u de stukken binnen een paar dagen per post op.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 024.