Dar haalt vanaf maandag 15 februari weer afval op

Vanaf maandag 15 februari haalt Dar weer oud papier en plastic+ op. Ook de inhaaldagen van plastic+ zijn die week. In de digitale afvalwijzer en Dar-app staan alle ophaal- en inhaaldagen.

Zet het afval zoveel mogelijk aan begaanbare straten

Dar doet haar best om al het afval op te halen. Straten die nog onveilig zijn, slaat zij helaas over. Zet het afval daarom zoveel mogelijk aan begaanbare straten. Haal het afval weer binnen als Dar het niet kon ophalen.

Gft-afval nog niet opgehaald

In de winter haalt Dar altijd minder groente-, fruit en tuinafval (gft-afval) op. Met deze kou zit dit afval ook nog eens vaak vastgevroren in de gft-container. Daarom haalt Dar ook in de week van 15 februari nog geen gft-afval op. En worden gemiste ophaaldagen ook niet ingehaald.

De gemiste dagen van oud papier worden ook niet ingehaald

Het oud papier haalt Dar de eerstvolgende ophaaldag op. Is er meer papier dan in de papiercontainer past? Dan mag het oud papier op de ophaaldag netjes gebundeld naast de papiercontainer aan de straat staan. Zodra de wegen goed begaanbaar zijn, kan het oud papier natuurlijk ook al eerder gratis naar de milieustraat worden gebracht.

Houd de berichten van Dar in de gaten voor het laatste nieuws

Dar informeert u via www.dar.nl, social media kanalen en via de Dar-app. Houd dit goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. In de Dar-app kunt u instellen dat u een melding krijgt bij belangrijk nieuws. Hoe u dit instelt, leest u op de website van Dar.

Drie afvalcontainers van Dar staan voor een stenen muur in de sneeuw