Woordje burgemeesters Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen

De burgemeesters van de gemeente Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen steken inwoners een hart onder de riem naar aanleiding van aangescherpte coronamaatregelen.

Beste inwoners van de gemeente Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen,

Het kabinet voerde nieuwe maatregelen in om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en om de druk op de zorg te verlagen. Zodat bijvoorbeeld mensen met kanker of hartproblemen de noodzakelijke behandelingen kunnen krijgen. Dit gaat ons allemaal aan. Vrijwilligers, hulpverleners en zorgpersoneel blijven zich dag in dag uit 100% voor ons inzetten. Dat verdient een groot compliment.

Dat er nu weer maatregelen nodig zijn, is een enorme domper voor iedereen. Na ruim anderhalf jaar corona hoopten we allemaal dat we een najaar zonder beperkingen tegemoet konden gaan. 
Niet alleen het virus, maar ook de maatregelen raken ons. Vooral de horeca, (sport)verenigingen en de ondernemers van onze gemeenten worden weer op de proef gesteld. Juist ook omdat verreweg de meesten hun best deden om de maatregelen toe te passen. We kunnen ons voorstellen dat dit voor hen nu extra zuur is. 

En ook ouders worden op de proef gesteld, want in het onderwijs zijn er ook besmettingen. Klassen die weer thuis onderwijs krijgen als er besmettingen zijn, maar ook aangescherpte regels voor basisschoolkinderen, zoals het dragen van een mondkapje en twee keer per week een zelftest doen. Als burgemeesters snappen we dat dit vervelend is, maar basisscholen in onze gemeenten doen er alles aan om open te blijven. Het is heel belangrijk dat leerlingen zoveel mogelijk op school les blijven krijgen. Niet alleen omdat ze daar beter leren, maar ook voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

De coronacrisis vraagt dus het uiterste van ons allemaal. We snappen dat het naleven van de maatregelen niet altijd makkelijk is en ook steeds moeilijker wordt, maar we weten ook dat een groot deel van onze inwoners er ook nu weer de schouders onder zet. Corona blijft onder ons en dus moeten we ermee leren omgaan. In Maas en Waal doen we het voor elkaar en met elkaar. Ook al bent u het niet met elkaar eens. Luister naar elkaar en neem elkaars zorgen serieus. En blijf gezond!  

Met vriendelijke groet,

Burgemeester Daphne Bergman – gemeente Beuningen 
Burgemeester Corry van Rhee - Oud Ammerveld – gemeente Druten
Burgemeester Vincent van Neerbos – gemeente West Maas en Waal
Burgemeester Marijke van Beek – gemeente Wijchen