Mooie actie van kinderen voor kinderen: verwenboxen

Onze kinderburgemeester Quinty bracht op 23 december samen met wethouder Frans Houben 49 verwenboxen voor kinderen van 0-12 jaar naar Voedselbank Beuningen. Haar ‘kerstschatten’ werden met politie-escorte overhandigd aan de Anja van Sommeren, coördinator van Voedselbank Beuningen. Vrijwilligers van de Voedselbank deelden de boxen aan 49 schatten van kinderen uit. ‘Mijn kerst kan niet mooier beginnen’ zegt Quinty vol trots!

Kinderburgemeester Quinty staat voor een grote stapel met verwenboxen Quinty geeft verwenboxen af bij de Voedselbank in Beuningen

Droom werd werkelijkheid 

Bij Quinty’s sollicitatie als kinderburgemeester presenteerde ze vol overgave haar droom: samen met kinderen uit de gemeente verwenboxen maken voor andere kinderen uit de gemeente waarvan de ouders het financieel niet breed hebben. In de afgelopen maanden kreeg haar idee meer vorm en werkte ze samen met wat leeftijdgenoten en haar moeder haar plannen verder uit. Door geld in te zamelen via basisscholen in gemeente Beuningen, en door kinderen persoonlijke boodschappen te laten schrijven, krijgen 49 kinderen een goed gevulde en hartverwarmende box onder hun boom. 

Collectebussen

De afgelopen twee weken stonden er op zes basisscholen in gemeente Beuningen collectebussen waarin onder andere leerlingen en hun ouders een donatie konden doen. Daarin is bijna 1900 euro gedoneerd! Overweldigend! Er werd ook op andere wijzen een bijdrage geleverd. 

Zo verkochten op basisschool De Wegwijzer drie meisjes zelfgemaakte sieraden waarmee ze ruim 170 euro ophaalden. Klavervier maakte mooie cadeaudozen waarin de cadeaus voor de allerkleinsten verpakt zijn en De Hoeven zorgde onder andere voor een leuke sponsordonatie. Maar ook op De Peppel, De Ruyter en de Reuzepas is massaal gedoneerd en geknutseld! Fantastisch!

Quinty: ‘Het is fijn dat zoveel leerlingen meegedaan hebben. Wat een geld is er opgehaald joh. En wat een mooie knutselwerkjes en tekeningen. Ik was er stil van.’ 

Cadeautjes

Onlangs ging Quinty met haar moeder op pad om alle cadeautjes te kopen. Het was eigenlijk de bedoeling om samen met een aantal klasgenoten te gaan, maar dat ging door de plotseling aangekondigde lockdown niet meer lukken. ‘Gelukkig had ik al in mijn hoofd welke dingen ik er écht in wilde hebben. Tijdens het shoppen in Beuningen kregen we van verschillende winkels ook nog gratis lekkere dingen en speelgoed voor in de boxen. Bij sommige winkels kregen we zelfs ook korting toen ze van deze actie hoorden.’ 

Bedankt!

Mede namens Quinty bedanken wij als gemeente alle kinderen, scholen, ouders, andere donateurs en bedrijven die hun medewerking hebben verleend aan deze hartverwarmende kerstactie!