Kerstactie van onze kinderburgemeester Quinty

Quinty legt in een vlog op haar eigen Insta-account (@kinderburgemeesterbeuningen) uit wat haar droom is: een verwenbox voor kinderen.

Het idee van Quinty is dat basisschoolkinderen uit onze gemeente een mooie tekening of brief maken voor in verwenboxen voor kinderen uit onze gemeente die het thuis wat minder breed hebben. Dat betreft 46 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. De verwenboxen worden op 24 december uitgedeeld via voedselbank Beuningen. In deze verwenboxen komen naast de berichten van andere kinderen ook cadeautjes. Het geld om deze aan te schaffen haalt Quinty op door middel van collectebussen die van 6-15 december op 7 deelnemende scholen in onze gemeente staan.

Doneren

Kinderen en ouders kunnen hierin doneren. Maar ook donaties van opa’s en oma’s of buren zijn van harte welkom! U kunt contact geld doneren via uw kleinkind of buurkind. Alle beetjes helpen om 46 kinderen een fijne verwenbox onder de kerstboom te schenken dit jaar.

Van kinderen voor kinderen

Met het opgehaalde geld gaat Quinty samen met een aantal kinderen van haar school, De Peppel in Beuningen, en een aantal ouders op pad om de cadeautjes te kopen. Ze stellen boxen samen op basis van leeftijd en geslacht. Zo krijgt elk kind dus cadeautjes waar hij/zij wat aan heeft.

Oproep van Quinty

Bekijk het filmpje waarin Quinty haar idee uitlegt op haar eigen Insta-account @kinderburgemeesterbeuningen of op ons Youtube kanaal 

Trots

Wij zijn als gemeente trots op Quinty en alle kinderen die zich inzetten om andere kinderen te verrassen met dit mooie gebaar. Wethouder Frans Houben: ‘Supermooie actie van onze kinderburgemeester voor kinderen die het hard nodig hebben. Geweldig dat ook onze basisscholen zo goed meewerken.' Dank ook aan alle ouders, andere donateurs en bedrijven die hier hun medewerking aan verlenen!