Kamers gezocht voor jongeren

In de gemeente Beuningen is een project gestart om kwetsbare jongeren aan woonruimte te helpen. Dit is een project samen met de gemeenten Nijmegen, Wijchen en Druten. Helpt u mee en verhuurt u een kamer aan een jongere die net even een tussenstapje nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen?

Voor welke jongeren is het? 

Het is bedoeld voor jongeren die niet tot hun 18e thuis konden wonen. Ze gaan naar school of werken en hebben geen psychische- of verslavingsproblemen. 
Stichting Kamers met Aandacht koppelt jongeren van 18 tot 23 jaar aan mensen die een kamer over hebben. Iedereen kan een kamer aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd. De huurprijs mag niet hoger zijn dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert.

Begeleiding jongeren

Jongeren krijgen zes maanden begeleiding van hun eigen hulpverlener, die ze bij de zorgaanbieder ook hadden. Ook krijgen ze persoonlijke aandacht van u (en eventueel uw gezin). 

Jongeren een plekje aanbieden

Wilt u een jongere graag een plek aanbieden? Waarbij hij/zij, met steun van een begeleider en een beetje aandacht van u, verder zelfstandig kan worden en uiteindelijk op eigen benen kan staan? Meld u dan aan via 06 11 13 46 85. Meer informatie is te vinden op de website van de Kamers met Aandacht