Opening Informatiepunt Digitale Overheid

Op vrijdag 20 augustus opende wethouder Hans Driessen het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Beuningen. Contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken of kent u iemand die hulp nodig heeft? Dan bent u bij het informatiepunt aan het juiste adres.

Bibliotheekmedewerkers helpen met het vinden van informatie op internet of verwijzen u door naar lokale partners. Denk hierbij aan het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl, de werkmap van het UWV of bijvoorbeeld het online betalen van een verkeersboete.

Informatiepunten in de regio

De Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid heeft zeven informatiepunten. Twee in Nijmegen en één in Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Overbetuwe en Lingewaard. In de bibliotheek in Beuningen aan Schoolstraat 16 bent u elke vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur welkom bij het informatiepunt. U kunt terecht zonder afspraak, u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis.
 

Wethouder Hans Driessen knipt met een schaar een rood lint door in de Bibliotheek in Beuningen en opent daarmee het Informatiepunt Digitale Overheid