Uitreiking eerste digitaliseringsvoucher MKB-deal Sm@rt Together

Uit handen van wethouder Hans Driessen ontving Nathalie van Perlo van Na-Na Fashion & More uit Beuningen de eerste Beuningse digitaliseringsvoucher van de MKB-deal Sm@rt Together Regio Arnhem-Nijmegen. De digitaliseringsvoucher is een subsidie waarmee mkb-ondernemers investeren in de digitalisering van hun bedrijfsvoering. Hiermee spelen zij in op online groeikansen en zorgen ze voor een toekomstbestendige onderneming.

Digitalisering zorgt voor groeikansen

Na-Na Fashion & More gebruikt de subsidie van € 1.100,- om hun kassasysteem volledig te synchroniseren met hun webshop. Hiermee wil de ondernemer de omzet via online verkoop en verkoop in de winkel vergroten. Door te investeren in een nieuw digitaal systeem werken zij efficiënter en besparen zij kosten. Wethouder Hans Driessen: “De coronacrisis heeft veel impact op de economie. Veel mkb-ondernemers zoeken in deze tijd naar mogelijkheden om online hun producten en diensten aan te bieden en hun klanten te bereiken. Het is fantastisch dat ook onze Beuningse ondernemers groeikansen zien door digitalisering. Door gebruik te maken van de digitaliseringsvoucher van de MKB-deal investeren ondernemers in een bedrijf dat klaar is voor de digitale toekomst.” 

Samen digitaal ondernemen

De digitaliseringsvoucher dekt vijftig procent van de kosten (tot € 2.500,-) die de ondernemer maakt om de bedrijfsvoering te digitaliseren. Denk hierbij aan activiteiten zoals het opzetten of verbeteren van een webshop, de inzet van een chatbot voor klantenservice of investeren in databeveiliging en cybersecurity. Deze regeling is er vóór en dóór ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen. Mkb-ondernemers werken bij het realiseren van hun plannen samen met regionale digitaliseringsleveranciers, wat zorgt voor een impuls van de regionale economie. De aanvraagmogelijkheid voor deze voucher is inmiddels gesloten. Maar niet getreurd, de komende drie jaar komen er vaker (subsidie)acties waarmee mkb-ondernemers stappen kunnen zetten op het gebied van digitalisering.

MKB-deal Sm@rt Together voor regionale impuls

Een impuls geven aan digitalisering in het mkb. Dat is het doel van de MKB-deal Arnhem-Nijmegen Sm@rt Together. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat trok hiervoor een bedrag van 
€ 400.000,- uit. De totale investering in het mkb is € 1,6 miljoen, dankzij een belangrijke financiële bijdrage van de regiogemeenten en de provincie Gelderland. De achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen gaan de komende drie jaar onder de noemer Sm@rt Together samen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen honderden midden- en kleinbedrijven in de regio helpen bij uiteenlopende vragen en investeringen rond digitalisering.

Wethouder Hans Driessen overhandigt een voucher aan Nathalie en Willem van Perlo van Na-Na Fashion & More