Ook in Beuningen regende het lintjes!

Locoburgemeester Piet de Klein reikte maandag 26 april zes lintjes uit. Vier gedecoreerden ontvingen hun lintje in besloten kring in het gemeentehuis. Via een livestream konden familie en vrienden meekijken hoe de ontvangers werden verrast en in het zonnetje werden gezet. Deze vier gedecoreerden zijn vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee gedecoreerden ontvingen hun lintje thuis in Weurt. Zij zijn Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter van Bergen

Peter zorgt al meer dan dertig jaar dag en nacht voor zijn vrouw nadat zij werd getroffen door een herseninfarct. Daarnaast maakt hij altijd tijd vrij om anderen te helpen, en heeft vrijwel nooit verzuimd op zijn werk.

Anja Janssen

Anja zet zich al tientallen jaren vrijwillig in voor verschillende organisaties en verenigingen, met name in Weurt. Zo is ze oprichter van het Our Choice koor, is ze actief voor de Parochie H. Andreas, stond ze aan de wieg van Jeugdhonk WeurtPerfect en is ze gastvrouw bij speelotheek SpeelOsaurus.

Piet Thomassen

Piet, beter bekend als Mister Ewijk, zet zich al jaren breed in. Hij verricht al vele jaren vrijwilligerswerk voor Parochie H. Johannes XXIII, scouting Ewijk, carnavalsvereniging De Dijkvelder en openluchtzwembad De Tuimelaar. Niemand doet tevergeefs een beroep op hem, Piet helpt waar hij kan!

Mark van Loveren

Mark is van mening dat lokale activiteiten bijdragen aan saamhorigheid in de gemeenschap, en daar handelt hij dan ook naar. Hij is bij velen vooral bekend als voorzitter van Beuningen On Ice, maar zet zich daarnaast ook in voor voetbalvereniging Beuningse Boys en carnavalsvereniging De Plekkers. Ook is Mark van Loveren bedenker en oprichter van Stichting Herenzitting Beuningen.

Uitreiking in Weurt: echtpaar van de Weetering

Theo van de Weetering en Petra van de Weetering-Zomer zijn beide benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kregen hun Koninklijke onderscheiding in hun Gezinshuis De Meander in Weurt. In De Meander bieden ze ruimte aan kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of gedrags- en ontwikkelingsprobleem.
Theo en Petra maakten sinds 2002 een ontwikkeling door van ouders, naar pleegouders en gezinsouders. In hun eigen gezin met zes dochters maakten ze ruimte en tijd vrij en boden zo een huis aan meerdere pleegkinderen. Vele kinderen zijn of worden nog steeds met liefde opgevangen en zijn deel van het gezin. Vanuit hun pleegouderschap richtten ze in 2009 gezinshuis Driestroom De Meander op.

Lintjes 2022

Een Koninklijke onderscheiding, ook wel  lintje genoemd, is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een buitengewone prestatie tijdens betaald werk. Bijvoorbeeld in de wetenschap of sport. 
Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Dat kan via https://www.lintjes.nl/voordragen/iemand-voordragen-voor-een-lintje
Uw aanvraag voor een lintje voor 2022 moet voor 15 juni a.s. binnen zijn.

Lintjesregen 2021 gemeente Beuningen