Wij zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen

Ieder jaar vragen Ministeries, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties van 25 november tot 10 december aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Nadat Soroptimistclub Batenburg ‘Maas & Waal’ vorig jaar gestart is met deze campagne hebben zij dit jaar het initiatief genomen om samen met de vrouwelijke leden van de gemeenteraad in Beuningen NEE te zeggen tegen dit geweld. 

Orange the World

Met de actie ‘Orange the World’ wordt 16 dagen lang wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen vrouwen en meisjes zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. De actie start op 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en eindigt op 10 december (de Dag van de Rechten van de Mens).

Gebouwen oranje verlicht

Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen worden in de hele wereld gebouwen oranje uitgelicht. De kleur oranje staat namelijk symbool voor een stralende toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook in onze gemeente zal de campagne u niet ontgaan. 
In samenwerking met de gemeente Beuningen zorgt Soroptimistclub Batenburg Maas & Waal ervoor dat o.a. de Andreaskerk in Weurt, de Corneliuskerk in Beuningen, het gemeentehuis en Standerdmolen De Haag in Beuningen tijdens de periode van Orange the World worden verlicht.
Omdat de gemeente zich ook graag zelf uitspreekt tegen deze vormen van geweld, wordt ook het gemeentehuis oranje verlicht en hijsen we voor deze periode de Orange the World-vlag.

Orange the World Beuningen

v.l.n.r.: Trees Winnemuller, burgemeester Bergman, Francien van Sommeren