Jeugdlintje voor Beuningse jongeren die zich inzetten voor samenleving

Burgemeester Daphne Bergman verraste vier Beuningse Buitengewone helden met een jeugdlintje. Dit gebeurde op vrijdag 20 november tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De jongeren kregen een lintje omdat ze zich inzetten voor de Beuningse samenleving. Ze zijn een voorbeeld voor andere jongeren.

De jongeren die een lintje kregen zijn:

  • Job Heller uit Beuningen (30 december 2008)
  • Stijn van Ingen uit Beuningen (geboortedatum 14 januari 2008)
  • Nadesha Rieder uit Beuningen (geboortedatum 6 juli 2009)
  • Daimy van Hest uit Beuningen (21 februari 2008)

Job Heller en Stijn van Ingen

Job en Stijn zijn lid van voetbalvereniging Beuningse Boys. Daarnaast zijn zij beide actief als vrijwilliger. Job en Stijn zijn al meer dan twee jaar assistent trainer op de centrale trainingen op de woensdagmiddagen. Zij ondersteunen de voetbaltrainers bij de trainingen. Met name de jongste jeugd begeleiden zij op het veld. Dit zijn vaak jongens en meisjes van 5 tot 9 jaar oud. In weer en wind doen zij dit met veel plezier, inzet en aandacht. Zowel Job als Stijn pakken nu al, op jonge leeftijd, een grote mate van verantwoordelijkheid. Zij zijn voorbeeldfiguren voor de jeugd.

Uitreiking Jeugdlintje 2020 gemeente Beuningen - Job Heller, burgemeester Daphne Bergman en Stijn van Ingen

Daimy van Hest en Nadesha Rieder

Iedere woensdagmiddag, met uitzondering van schoolvakanties en officiële feestdagen kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar gezellig naar Jeugd Activiteiten Centrum Hotspot (Woemisoos) komen voor leuke, creatieve, spannende, fantasievolle en sportieve activiteiten. De soos activiteiten starten om 14.30 uur variëren van knutselopdrachten tot speurtochten, van karaoke tot sportactiviteiten. De soos is om 16.30 uur afgelopen. “Woemi” is een afkorting van woensdagmiddag. 

Ieder jaar wordt een activiteitenprogramma gemaakt waarin de wensen en ideeën van de kinderen, indien mogelijk, zijn verwerkt. Kinderen kunnen zelf meedenken over het programma en worden tijdens deze activiteiten begeleid door een beroepskracht en vrijwilligers. Twee van deze vrijwilligers zijn Daimy en Nadesha. Daimy is al ruim vier jaar vrijwilliger en Nadesha al ruim tweeënhalf jaar. Beide worden crew-lid van de Woemisoos genoemd. Zij helpen volwaardig mee als vrijwilliger en geven ondersteuning daar waar nodig is. 
De taken die ze allebei uitvoeren zijn o.a.: het ondersteunen bij activiteiten bij Woemisoos; helpen bij de voorbereiding van grote activiteiten rondom thema’s zoals Pasen, Sinterklaas, Kerst en Halloween; het bedenken van ideeën voor activiteiten en het ondersteunen van de kids bij de diverse activiteiten en het overzicht houden tijdens de verschillende activiteiten. 

Uitreiking Jeugdlintje 2020 gemeente Beuningen - Daimy van Hest, burgemeester Daphne Bergman en Nadesha Rieder

 Zonder vrijwilligers zijn deze activiteiten niet te realiseren.