Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Daphne Bergman: In lockdown om snel groeiende aantal besmettingen tegen te gaan

Een woordje van de burgemeester naar aanleiding van de afgekondigde lockdown.

Beste inwoners,

Laat ik maar met de deur in huis vallen. De besmettingscijfers geven geen hoop. Waar we eerst dachten in de gedeeltelijke lockdown te blijven, kondigde Rutte afgelopen maandag een lockdown af tot ten minste 19 januari 2021. De strengste lockdown in Nederland tot nu toe. Het aantal besmettingen blijft hoog en ook de druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Dat is een flinke tegenvaller. Dat betekent ook dat er reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Ik merk dat iedereen een beetje corona-moe wordt. En dat begrijp ik, want we willen allemaal meer kunnen doen. Het coronavirus dwingt ons tot een pas op de plaats, op misschien wel het moeilijkste moment van het jaar: vlak voor de kerstdagen. We moeten er met z’n allen een schep bovenop doen, willen we het virus de baas worden.

Voor velen van u staat vanaf vrijdag ook een kerstvakantie voor de deur. Probeer toch van uw vrije dagen te genieten, maak het thuis gezellig of heb digitaal contact met uw dierbaren. Houd u aan de regels. Uiteindelijk hebben we samen maar één doel: zo snel mogelijk met elkaar uit deze crisis komen. 

Daphne Bergman
Burgemeester

Burgemeester Daphne Bergman op een rood bankje in de natuur