Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Let op: groter risico op natuurbranden

Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans op natuur- en bermbranden is groter. Daarom geldt sinds vrijdag 7 augustus fase 2: ‘extra alert’.

Wat kunt u doen?

Gaat u de natuur in? Dan kunt u zelf al een hoop doen om het risico op een natuurbrand te voorkomen. 

  • Let op waar u uw auto neerzet. Een uitlaat en katalysator kunnen heet worden en bij parkeren in hoog, droog gras kan het een natuurbrand veroorzaken.
  • Rook liever niet in natuurgebieden. Doet u het toch, maak uw sigaret dan zorgvuldig uit voor u hem weggooit. Als er een rookverbod van kracht is, moet u zich daar uiteraard aan houden.
  • Gooi afval in de daarvoor bestemde bakken. Afval, zoals bijvoorbeeld een glazen fles, kan de oorzaak zijn van brand. Een glazen fles waar de zon op schijnt, kan als vergrootglas werken en droge planten of gras in brand krijgen.
  • Houdt u zich met het gebruik van barbecues, kampvuren en vuurkorven aan de regels die ter plekke gelden.

Kijk voor meer info en tips op de website van de Brandweer

Een droog natuurgebied met gras dat in de brand staat.