Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

‘Een aanrader voor iedereen’: de duofiets

Met lekker weer trekken we er het liefst op uit. Voor mensen die slecht ter been zijn is dit niet altijd makkelijk. De familie Evers wist wel raad en leende de nieuwe duofiets van de gemeente. Zo konden ze op avontuur, samen met hun oma. Vader Jan Evers vertelt trots: “Het idee kwam van mijn zoon. Hij kwam de duofiets online tegen en dacht ‘dat is leuk om met oma te doen’.”

“We hebben de fiets een heel weekend geleend”, vertelt Jan. De fiets lenen kost niks. De gemeente vraagt alleen om 50 euro borg. En die krijg je terug wanneer je fiets onbeschadigd inlevert.

Op vrijdag reed de zoon van Jan een rondje met zijn oma. “Dat vond ze harstikke leuk! Ze is 88 en moest in het begin een beetje wennen. Maar ze vond het daarna heerlijk”, vertelt Jan. Hij vervolgt: “Mijn zoon en schoonmoeder reden op de duofiets. Mijn vrouw en ik reden er achteraan.” Zo fietsten ze met z’n vieren door de gemeente.

Alles d’r op

“De fiets is trouwens echt geweldig”, zegt Jan. “Het is een nieuwe fiets en de trapondersteuning is heel goed. De fiets is veilig, goed bestuurbaar en heeft zelfs een riem voor de bijrijder. Toen we de fiets ophaalden kregen we een goede uitleg over de fiets én kregen een slot.” Zo kon de familie Evers vol vertrouwen met de fiets de straat op.

De zoon van Jan met zijn tante op de duofietsMakkelijk fietsen

“Op zondag hebben we wel 30 kilometer gefietst. Toen zat mijn zus in de bijrijdersstoel. Zij is slecht ter been.” En er zat een groot voordeel aan de fiets vervolgt Jan: “Mijn zus rijdt nog in een auto. Maar met de duofiets kwamen we op plekken waar je met de auto niet komt. Zo hielden we op mooie plaatsen pauze en keken we lekker over het water uit.”

Aanrader

“Ik raad het echt iedereen aan om de duofiets te lenen.” Dit kan met mensen die slecht ter been zijn of zelf niet kunnen fietsen. Zo neem je een geliefde, vriend of familielid mee naar buiten. Jan sluit af: “Wij zijn van plan de fiets vaker te lenen. Als we tijd hebben en de fiets beschikbaar is, dan komen we hem lenen.”
 

Neemt u binnenkort iemand mee op de duofiets? Kijk op www.beuningen.nl/duofiets om meer te leren over de fiets. Of bel naar het gemeentehuis via 14 024. We reserveren de duofiets graag voor u.

Eerder interviewden we familie Peters. Lees ook hun verhaal.