Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen! Dit betekent dat het weer een stuk drukker wordt op de weg. Veel scholieren nemen dan weer dagelijks deel aan het verkeer. Let daarom goed op in het verkeer en houd rekening met elkaar. Houd ook rekening met elkaar op het schoolplein en houd 1,5 meter afstand.

Om weggebruikers aan te moedigen rekening te houden met de schoolgaande kinderen zijn op diverse locaties in de gemeente borden of spandoeken geplaatst met de tekst ‘Wij gaan weer naar school’.  

Tips in het verkeer

  • Rijd langzaam in de omgeving van een school en nader kruispunten langzaam; 
  • Haal kinderen in met een veilige afstand en snelheid; 
  • Wees voorbereid op onverwachte acties van kinderen. 

Fietstips kinderen

Kinderen worden minder kwetsbaar, als ze weten hoe zij zich in het verkeer moeten gedragen. Laat uw kind daarom zo veel mogelijk ervaring opdoen en pak voor korte afstanden altijd de fiets. Tips om veilig naar school te fietsen:
Kies een veilige route. Zorg ervoor dat dit de vaste route wordt; 

  • Oefen de route vooraf met uw kind; 
  • Zorg ervoor dat bagage veilig meegenomen kan worden: in een rugzak of in een fietstas achterop; 
  • Zorg altijd voor een veilige fiets: controleer de remmen en de verlichting. 

Tips voor op het schoolplein

De meeste scholen beperken zich met hun aanpak tot de school en het schoolplein. De ruimte daarbuiten is de verantwoordelijkheid van de ouders.

  • Houd altijd 1,5 meter afstand, ook buiten het schoolplein; 
  • Breng uw kind weg of haal uw kind op en ga niet staan kletsen met andere ouders; 
  • Bekijk je breng- en haalroutine eens kritisch. Is het eigenlijk nog wel nodig om uw kind naar school te brengen? Of is hij of zij oud genoeg om dat stukje zelf te lopen of te fietsen? Misschien een beetje van beide: het eerste stuk samen (bijvoorbeeld tot na die drukke weg), het laatste stuk zelf. Of de laatste 50 meter. Dan weet u zeker dat uw kind op school is aangekomen

Waar vindt u meer informatie? 

Meer informatie en tips over verkeersveiligheid vindt u op www.vvn.nl

Wethouders in actie