Nieuwe maatregelen

Lees hier meer over de maatregelen. Hier zijn ook de maatregelen voor sporten en de horeca te vinden.

 • Gedeeltelijke lockdown blijft

  17 november 2020

  Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen.

 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

 • De regels voor de horeca op een rij

  Hieronder leest u een overzicht van de bestaande en nieuwe maatregelen die voor de horeca gelden.

 • De regels voor de dorpshuizen op een rij

  Op dinsdag 3 november waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. Daarom gelden er vanaf 4 november 22.00 uur tot en met 18 november tijdelijk krachtigere maatregelen. Wij somden voor u de belangrijkste maatregelen hieronder op.

 • De regels voor de scouting op een rij

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. Er is een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown afgekondigd. Er gelden vanaf 4 november 2020 22.00 uur nieuwe maatregelen. Lees hieronder de spelregels.

 • Coronavirus en sporten