Hulp en initiatieven

Veel organisaties en personen bieden hulp en tips aan. Mist u een initiatief? Geef dit dan aan ons door via webredactie@beuningen.nl. Deze informatie wordt steeds bijgewerkt.

 • Jeugd in coronatijd

  04 mei 2021

  De coronamaatregelen hebben veel impact, vooral op jongeren. Jongerenwerkers Zakaria en Lotte gingen daarom in gesprek met burgemeester Daphne Bergman en delen de zorgen en vragen van jongeren met haar.

 • Thuis en corona

  Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Wat kunt u doen?

 • GGD

  Heeft u gezondsheidsadvies nodig voor uzelf of voor uw naasten? Neem dan contact op met GGD Gelderland-Zuid.

 • Rode Kruis

  Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn.

 • Een tegen eenzaamheid

  Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Nu een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker.

 • Buitensporten: geef het coronavirus geen kans!

  Hoe geef jij als jongere het coronavirus geen kans? Bekijk de tips van de jongerenwerkers om buiten te sporten.

 • WeHelpen.nl

  Er ontstaan overal ideeën en initiatieven rond het bieden van coronahulp. Geweldig! Deze positieve energie is digitaal gebundeld door het Vrijwilligers Informatie Punt en Stichting Perspectief. Kunt u hulp gebruiken? Of wilt u het juist aanbieden?

 • Coronachallenge

  Alleen samen krijgen we corona onder controle. We zitten daarom veel thuis. Om te voorkomen dat de verveling toeslaat, dagen wij alle jongeren uit! Drie opdrachten om thuis of in de achtertuin te doen. #alleensamenkrijgenwecoronaondercontrole #beuningensamentegencorona

 • Buurtbemiddeling in tijden van coronamaatregelen

  We leven in bijzondere tijden door de maatregelen rondom corona. Het normale leven staat even stil. Bijna iedereen is veel meer in huis, moet thuis werken en de kinderen helpen met het schoolwerk. Anderen moeten werken in moeilijke omstandigheden. Er is onzekerheid en soms ook wel angst.

 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

  Heeft u als organisatie of instelling vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en isolatie/quarantaine? Hiervoor kunt u terecht bij het nooddistributiecentrum van de GHOR.

 • Corona check app CWZ

  Ook de regio Nijmegen wordt geraakt door het coronavirus. In de zorg en ook bij ons in CWZ wordt keihard gewerkt om ernstig zieke patiënten te verzorgen. Maar ook mensen thuis maken zich ongerust. Voor iedereen, jong en oud, met of zonder klachten, is er daarom een app die helpt. De gratis digitale OLVG corona check. Via deze app houdt CWZ je gezondheid in de gaten.

 • Blijf positief gezond tijdens corona

  Het coronavirus heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. Als je besmet bent, maar óók als je niet besmet bent. Met verschillende maatregelen proberen we er met zijn allen voor te zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders gezond blijven. Maar gezond blijven is meer dan niet ziek worden.

  Hoe blijf je in deze tijd positief gezond? Lees hier meer.

 • Tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus

  Bent u somber of gespannen door het coronavirus? Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel één van de hulplijnen om te praten over uw angstige gevoelens.

 • Mentale gezondheid tijdens en na corona

  We leven in een bijzondere tijd. Door het coronavirus ziet ons leven er ineens anders uit. De gevolgen van het virus zijn voor ons allemaal voelbaar, maar niet voor iedereen hetzelfde. Veel mensen voelen zich nu angstig, somber of gestrest. Bekijk op de website van de GGD waar u terecht kunt voor hulp.

 • De Luisterlijn

  In deze tijd is het soms fijn om met iemand te praten. Om uw verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op. Ieder mens heeft dit weleens nodig.

 • Coronahulp Beuningen

  Een Facebookpagina voor en door inwoners uit de gemeente Beuningen voor hulp tijdens de coronacrisis.

 • Hulp en steun bij thuisquarantaine (quarantainegids)

  U gaat 10 dagen in (thuis)quarantaine. Dit betekent dat u binnen blijft en geen bezoek ontvangt. Hiermee voorkomt u verspreiding van het coronavirus. Het kan voor mensen soms lastig zijn om in quarantaine te moeten blijven. Er is steun en hulp beschikbaar in deze periode als u dat nodig heeft. In deze gids leest u waar u hulp kunt vragen.

 • Hulp bij videobellen en e-books downloaden

  Informatie hoe u hulp kunt krijgen bij videobellen en e-books downloaden.

 • Steunpunt Coronazorgen

  Op het Steunpunt Coronazorgen vind je tips, hulp en informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan in de coronacrisis.