Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Avondklok verlengd

De avondklok is verlengd tot en met 15 maart 4.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus, die nog besmettelijker zijn dan het virus dat we al kennen. We moeten het moment dat deze nieuwe varianten van het virus de overhand krijgen zo veel mogelijk uitstellen.

Naar buiten tijdens de avondklok?

Sommige mensen moeten tijdens de avondklok naar buiten. Bijvoorbeeld omdat zij mantelzorg geven. Zij moeten dan het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich dragen. Dit formulier vindt u op www.rijksoverheid.nl/avondklok. Hier leest u ook in welke noodzakelijke situaties u tijdens de avondklok met dit formulier buiten mag zijn. Moet u tijdens de avondklok voor uw werk op pad? Dan heeft u ook de 'Werkgeversverklaring avondklok' nodig. Deze verklaring regelt u via uw werkgever.

Formulier

Niet iedereen heeft thuis een printer om het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ te printen. U kunt dit formulier daarom ook op verschillende locaties in de gemeente ophalen, namelijk bij: 

  • de meeste supermarkten
  • het gemeentehuis, Van Heemstraweg 46 in Beuningen
  • Stichting Perspectief in het Molenhuis, Molenstraat 54 in Beuningen

Heeft u vragen over het formulier of heeft u moeite met invullen? Neem dan contact met Stichting Perspectief via telefoonnummer 024 675 0939.