Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Nieuwe maatregelen

Op dinsdag 23 februari kondigde premier Rutte een voorzichtige verruiming van de lockdown aan. Lees hier meer over deze maatregelen. Deze pagina wordt bijgewerkt als er nieuwe informatie is.

 • Avondklok verlengd

  26 februari 2021

  De avondklok is verlengd tot en met 15 maart 4.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

 • Contactberoepen

  Alle contactberoepen, met uitzondering van de sekswerkers, zijn met ingang van 3 maart weer toegestaan.

 • Coronavirus en sporten

  Hieronder leest u een overzicht van de maatregelen die voor de sport gelden.

 • Detailhandel en winkelen

  Alleen essentiële winkels zijn open. Bij andere winkels is het sinds 10 februari mogelijk om producten te bestellen en af te halen. Bezorgen blijft mogelijk. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Vanaf 3 maart is winkelen op afspraak mogelijk.

 • Dorpshuizen

  Buurthuizen, net als dorpshuizen en wijkcentra, zijn dicht voor publiek. Dat betekent dat zij gesloten zijn voor vrije inloop. Een buurthuis, dorpshuis of wijkcentrum mag wel activiteiten organiseren, maar alleen voor maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare personen.

 • Het gebruik van mondkapjes

  Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. Op deze pagina’s leest u waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje het beste kunt dragen en wat goede mondkapjes zijn. Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Horeca

  Hieronder leest u een overzicht van de maatregelen die voor de horeca gelden.

 • Noodopvang

  De kinder- en gastouderopvang is open voor ouders met een cruciaal beroep of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten.

 • Onderwijs

  Sinds 8 februari zijn alle basisscholen weer volledig open. Vanaf 1 maart openen het voortgezet onderwijs en het mbo deels weer hun deuren. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten, omdat dit tot extra contact tussen scholieren van verschillende scholen leidt.