Evenementen weer toegestaan

Vanaf 25 september is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. En bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals festivals, optredens en professionele sportwedstrijden, heeft u een coronatoegangsbewijs nodig.

Evenement met minder dan 250 personen

Voor evenementen met minder dan 250 personen doet u een evenementenmelding. Denk bijvoorbeeld aan een straatfeest of buurtbarbecue.

Evenementen voor meer dan 250 personen

Voor evenementen met meer dan 250 personen vraagt een u een evenementenvergunning aan. Denk bijvoorbeeld aan een braderie, concert of wedstrijd. 

Voorwaarden

  • Dien uw aanvraag op tijd in. Dit is minimaal 8 weken voor het evenement.
  • Doet u een aanvraag voor een sportevenement? Geef dan ook route van het parcours aan ons door indien van toepassing.
  • Alle bezoekers vanaf 13 jaar aan een evenement moeten verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd.

Kijk voor meer informatie op de pagina Evenement organiseren op deze website. Op de website van de Rijksoverheid leest u wat de regels zijn voor het organiseren van eendaagse evenementen. Ook vindt u hier informatie over het organiseren van meerdaagse evenementen die vanaf zondag 25 juli zijn toegestaan. 

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u overleggen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 024.