Geldzorgen of financiële problemen door het coronavirus?

Komt u door het coronavirus in de financiële problemen of heeft u geldzorgen door bijvoorbeeld een onverwachte daling van uw inkomen of een toename van uw kosten? Vraag dan om hulp, voordat de problemen groter worden en de situatie uit de hand loopt.

Wat kunt u zelf doen?

  • Kijk voor advies en regelingen op de pagina Werk en uitkering.
  • Heeft u (tijdelijk) minder inkomen? Pas uw uitgaven zoveel mogelijk aan en bekijk of u recht heeft op toeslagen en regelingen via Bereken uw recht of de Belastingdienst. Breng uw inkomen in kaart met bijvoorbeeld dit budgetoverzicht.
  • Neem contact op met de instanties (verhuurder, energieleverancier, zorgverzekeraar etc.) als u uw vaste lasten of rekeningen niet of niet op tijd kunt betalen. Leg uw situatie uit en maak betaalafspraken. Gebruik daarbij eventueel de voorbeeldbrief van Nibud.
  • Vraag uitstel van belastingaangifte bij de Belastingdienst via 0800-0543 (keuze 3) als u momenteel niet geholpen kunt worden door een adviseur/begeleider bij het doen van aangifte.
  • Bekijk de informatie over de coronacrisis en geldzaken van Wijzer in geldzaken.
  • Heeft u een vraag over een brief, formulier of wilt u graag met iemand sparren over bijvoorbeeld uw huidige financiële situatie? Dan is Stichting Perspectief er voor u met Administratie voor elkaar. Bel of stuur een WhatsApp-bericht naar telefoonnummer 06 22064927. Of mail uw vraag naar valeriebekkers@stg-perspectief.nl. Iedereen – jong, oud, rijk, arm – kan onverwacht in de financiële problemen komen en schulden krijgen. Ondernemer Marc Mulder is uit zijn schuld gekomen. Lees zijn verhaal en tips op de website van 'Kom uit je schuld'.

Bent u ondernemer?

De Rijksoverheid neemt maatregelen om ondernemers en zzp’ers financieel te helpen. De gemeente Beuningen neemt in aanvulling hierop ook eigen steunmaatregelen. Op deze pagina leest u informatie over regelingen vanuit het Rijk en wat u bij de gemeente regelt.

Bent u flexwerker of heeft u een flexibel contract?

Flexwerkers die door de coronacrisis hun inkomsten (deels) kwijt zijn en geen uitkering krijgen, kunnen een tegemoetkoming aanvragen. Deze Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten vraagt u aan via het UWV? Meer weten, kijk op de website van de Rijksoverheid

Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

Voor inwoners

Voor inwoners is het mogelijk om met een automatische incasso in termijnen te betalen. U kunt ook een betalingsregeling treffen en zo in termijnen betalen. Dit regelt u op de website van Munitax.

Meer informatie

Komt u er niet uit? Neem contact op met de balie Zorg en Inkomen via telefoonnummer 14 024 of per e-mail via sociaalteam@beuningen.nl. De balie is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. 

Heeft u met spoed hulp nodig omdat u uit uw huis wordt gezet of wordt uw gas of water binnenkort afgesloten? Bel dan meteen met de balie Zorg en Inkomen via telefoonnummer 14 024 of met Bureau schuldhulpverlening GKB+ in Nijmegen via telefoonnummer 024 329 8040.