Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Coronanieuws RSS icoon

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten die te maken hebben met het coronavirus. Wilt u ander nieuws zien? Kijk hiervoor op de startpagina van de website. Algemene informatie over het coronavirus en wat u kunt doen leest u op www.beuningen.nl/coronavirus.

 • Nederland blijft tot tenminste 9 februari in lockdown

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Het houdt niet op…

  06 januari 2021

  …niet vanzelf. U heeft deze zin vast weleens voorbij horen komen in een reclameblok op de radio of televisie. Heeft u ook een vermoeden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouder(en)mishandeling in uw omgeving? Blijf er niet mee zitten en vraag om advies bij Veilig Thuis.

 • Dienstverlening tijdens lockdown

  17 december 2020

  Veel zaken met de gemeente regelt u ook online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u tijdens de lockdown op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent.

 • Daphne Bergman: In lockdown om snel groeiende aantal besmettingen tegen te gaan

  16 december 2020

  Een woordje van de burgemeester naar aanleiding van de afgekondigde lockdown.

 • Het gebruik van mondkapjes

  Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. Op deze pagina’s leest u waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje het beste kunt dragen en wat goede mondkapjes zijn. Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Aangepaste noodverordening vanaf 19 november

  19 november 2020

  Op donderdag 19 november gaat een nieuwe noodverordening in.

 • Gedeeltelijke lockdown blijft

  17 november 2020

  Het aantal coronabesmettingen daalt. We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet.

 • Vuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling

  15 november 2020

  De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.

 • (Openbaar) vervoer

  De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben invloed op het vervoer in de regio. Blijf zoveel mogelijk thuis en reis alleen met het ov voor noodzakelijke reizen. Lees hier meer over de situatie per vervoerder.

 • Blokje om in coronatijd

  09 juli 2020

  De afgelopen tijd zaten we veel stil. De coronamaatregelen zijn wat versoepeld, maar toch ervaren veel mensen het nog als spannend om ook daadwerkelijk weer dingen op te pakken en er op uit te gaan. Vooral als u ook nog eens in de risicogroep valt. Overal in de samenleving worden veiligheidsmaatregelen genomen zodat u weer erop uit kan. Hieronder vindt u de eerste tips om veilig een blokje om te gaan.

 • De noodverordening: hoe werkt dat precies?

  25 juni 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken gelden er regels. Op die regels moet, als dat nodig is, gehandhaafd worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een zogeheten noodverordening. Hieronder leest u meer informatie over de noodverordening en over wanneer de landelijke regels ingaan.

 • Senioren mogen weer gaan sporten!

  23 juni 2020

  In de gemeente Beuningen wonen veel senioren. In 2016 voldeed 75% van de 65 plussers aan de beweegnorm. De Beweegnorm voor senioren houdt in dat er minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning wordt gedaan, verspreid over diverse dagen in de week. Zo liepen de senioren gemiddeld 5 dagen per week 30 minuten per dag. Hiermee waren de senioren de leeftijdsgroep die het beste voldeed aan deze Beweegnorm.

 • Frans Houben: Stap voor stap krijgen we meer ruimte

  19 juni 2020

  Bericht van wethouder Frans Houben.

 • 2020 juni - 14e Nieuwsbrief Energiek Beuningen

  pdf, 346kB
 • Informatie over het coronavirus

  01 juni 2020

  We begrijpen goed dat u gezien de laatste ontwikkelingen veel vragen heeft over het coronavirus. Als gemeente staan we in nauw contact met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) en de GGD. Hier leest u waar u meer informatie kunt vinden en wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Vanaf 1 juni testen mogelijk voor iedereen met milde klachten

  01 juni 2020

  Iedereen met milde klachten (verkouden, hoesten, keelpijn en koorts) kan vanaf 1 juni een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD.

 • Tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus

  01 mei 2020

  Bent u somber, gespannen of misschien zelfs angstig door het coronavirus? Dat is begrijpelijk. Dat kan als u alleen bent, maar ook als u samen met andere mensen woont. Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van uw werk, van de drukte thuis of van het tv-kijken. Ook helpt het om de berichtgeving over het coronavirus even niet te volgen.

 • Geldzorgen of financiële problemen door het coronavirus?

  09 november 2020

  Komt u door het coronavirus in de financiële problemen of heeft u geldzorgen door bijvoorbeeld een onverwachte daling van uw inkomen of een toename van uw kosten? Vraag dan om hulp, voordat de problemen groter worden en de situatie uit de hand loopt.

 • De vlog van de burgemeester

  24 april 2020

  Dinsdagavond zaten we met z’n allen aan de buis gekluisterd voor de persconferentie van Mark Rutte. Er komt voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Helaas kregen we ook te horen dat evenementen tot 1 september niet door mogen gaan. Burgemeester Daphne Bergman vertelt in de vlog van deze week meer.

 • De vlog van de burgemeester

  19 april 2020

  Het coronavirus heeft een enorme impact. Het kabinet nam maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat vraagt veel van ons, ook wanneer het mooier weer is. Bewegen is belangrijk. De burgemeester geeft tips.

 • Corona-update nieuwsbrief gemeente Beuningen

  16 april 2020

  De gemeente heeft een nieuwsbrief gemaakt met alle algemene informatie, tips en een overzicht van organisaties en personen die onze inwoners kunnen helpen.

 • Huisartsenzorg

  15 april 2020

  Ook als u klachten heeft die niets met corona te maken hebben kunt u bij uw huisarts terecht. Het is belangrijk dat u hiermee niet blijft doorlopen. Neem bij twijfel telefonisch contact op met uw huisarts.

 • De vlog van de burgemeester

  Het coronavirus heeft een enorme impact. Het kabinet nam maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat vraagt veel van ons, ook wanneer het mooier weer wordt of we een lang weekend vrij hebben. De burgemeester wenst jullie een fijne Pasen!

 • De vlog van de burgemeester

  Het coronavirus heeft een enorme impact. Het kabinet nam maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Maatregelen in het belang van de gezondheid, maar ook maatregelen die ondernemers economisch raken. Daarom neemt de gemeente Beuningen in aanvulling op de steunmaatregelen van het Rijk ook eigen steunmaatregelen. Burgemeester Daphne Bergman steekt de ondernemers een hart onder de riem.

 • Eerste boetes voor samenkomst

  02 april 2020

  Op 31 maart hebben handhavers van de gemeente Beuningen vijf jongeren beboet die zich niet hielden aan de maatregelen vanuit de overheid om corona te voorkomen. De jongeren waren met auto’s naar de dijk in Winssen gekomen om daarna samen in één van de auto’s samen te komen. Dat mag niet meer sinds vorige week.

 • Buurtbemiddeling in tijden van coronamaatregelen

  02 april 2020

  We leven in bijzondere tijden door de maatregelen rondom corona. Het normale leven staat even stil. Bijna iedereen is veel meer in huis, moet thuis werken en de kinderen helpen met het schoolwerk. Anderen moeten werken in moeilijke omstandigheden. Er is onzekerheid en soms ook wel angst.

 • Thuis en corona

  28 maart 2020

  Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Wat kunt u doen?

 • Vraag over het coronavirus? Hier kun je terecht

  22 maart 2020

  Lees hieronder waar je terecht kunt voor meer informatie.

 • De vlog van de burgemeester

  Sinds 12 maart heeft ons kabinet, in verband met het Coronavirus, een aantal maatregelen genomen die ons leven in de gemeente Beuningen beïnvloeden. Het is belangrijk dat we ons aan deze afspraken houden om elkaar te beschermen. In deze vlog spreekt burgemeester Daphne Bergman u toe.

 • Afstand houden, waar hebben we het over?

  16 maart 2020

  Het advies van de overheid om afstand van elkaar te houden is niet voor iedereen duidelijk. Wat wordt daarmee bedoeld?

 • Hulp vanuit de rijksoverheid

  Het kabinet heeft een noodpakket met maatregelen genomen om u als ondernemers extra te steunen.

 • Het indammen van het coronavirus en wat dat betekent voor u

  15 maart 2020

  Gemeente Beuningen heeft een overzichtpagina waar alle berichten over het indammen van het coronavirus en de maatregelen die daarvoor nodig zijn staan.

 • Coronavirus in onze regio

  12 maart 2020

  De maatregelen die vandaag, 12 maart, zijn afgekondigd door het kabinet, hebben ook gevolgen voor de regio Gelderland-Zuid. De burgemeesters van de regio, waaronder burgemeester Bergman, zijn aan het eind van de middag bij elkaar gekomen voor overleg.